Денис Шмигаль /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Енергетична система України функціонує, але є влучання в енергообʼєкти в трьох областях – Шмигаль

1 хв читання

Денис Шмигаль Фото Getty Images

Енергетична система України функціонує та залишається цілісною після чергового масованого обстрілу з боку Росії. Були влучання в енергооб’єкти у Київській, Вінницькій, Одеській областях, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Ключові факти 

  • У деяких регіонах вимушено застосовано екстрені відключення для збалансування системи й уникнення аварій, зазначив голова уряду.
  • За його словами, рятувальники вже працюють над ліквідацією наслідків атаки, аби повернути світло в кожну домівку.
  • «Терористична країна Росія спробувала знову реалізувати свій злочинний план – занурити Україну в темряву та холод. Завдяки героїчним ЗСУ та силам ППО ворогу вкотре не вдалося задумане», – заявив Шмигаль.

Контекст

5 грудня Росія завдала восьмого масованого удару по Україні. Повідомлялося про численні вибухи в багатьох областях та містах країни. 

За попередніми даними КМВА, в районі повітряного простору Києва було зафіксовано 10 ракет. Попередньо знищено дев’ять. За даними голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, захисники з повітряного командування «Схід» збили 15 російських ракет.

Президент Володимир Зеленський заявив, що більшість ракет, які сьогодні Росія запустила по території України, було збито силами ППО.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні