Категорія
Новини
Дата

«Епіцентр» планує об’єднати Intersport Польща та Intersport Україна

Польський Intersport стає частиною українського /надано пресслужбою

Польський Intersport стає частиною українського Фото надано пресслужбою

Компанія «Епіцентр» вже закуповує спортивний товар в Intersport централізовано і на Польщу, і на Україну. Про це в інтервʼю Forbes розповів співзасновник групи компаній «Епіцентр» Олександр Герега.

Ключові факти

  • У грудні 2023 року «Епіцентр» купив польські активи Intersport. Угоду було закрито в результаті приватної підписки компанії Paravita Holding Limited на акції Intersport Polska S.A. Це дало співвласниці «Епіцентру» Галині Герезі 51,3% в акціонерному капіталі і 49,94% голосів.
  • «Ми заходимо в Польщу зі спортивним напрямком, тому що це один із найбільш перспективних ринків Європи на найближчі 10–20 років», – розповів Forbes співзасновник групи компаній «Епіцентр» Олександр Герега.
  • За його словами, Intersport у Польщі раніше не мав стабільного власника. «Це були різні інвестори, – сказав Герега. – А зараз ми хочемо фактично об’єднати Intersport Польща та Intersport Україна в одне ціле. Матимемо можливість акумулювати значну кількість товарної маси».
  • Зараз «Епіцентр» уже закуповує товар централізовано і на Польщу, і на Україну. Тепер компанія для міжнародного Intersport зовсім інший гравець, зазначив співвласник компанії.

Контекст

У Польщі під вивіскою Intersport працює 35 мультибрендових магазинів спортивних товарів. Справи в ритейлера йшли не дуже добре, адже він почав шукати додаткове фінансування від потенційного інвестора ще в 2021 році. Наприкінці 2022-го Intersport випустив 55,3 млн акцій, аби залучити додаткову суму на 80 млн злотих, повідомляла пресслужба компанії

З квітня 2022-го до березня 2023-го компанія отримала річний чистий збиток у розмірі 12,8 млн злотих, а чистий дохід становив 239 457 злотих, йшлося у фінансовому звіті компанії

Зрештою Intersport Polska уклав інвестиційну угоду з українським «Епіцентром» та його бізнес-партнером Paravita Holding з Кіпру щодо спільного інвестування в мережу в квітні 2023 року. Угода передбачає інвестиції в розмірі €10 млн. Ці фінансові ресурси будуть спрямовані на відкриття нових магазинів і модернізацію вже існуючих торгових точок, розповідав Forbes у серпні 2023 року генеральний директор «Епіцентру» Петро Михайлишин. 

«У Польщі проживають багато клієнтів з України, і для «Епіцентру» було б логічним так вибудувати зв’язок із ними», – пояснював польському виданню Rzeczpospolita у березні 2023 року зближення з «Епіцентром» президент Intersport Polska Марек Качмарек. Українські інвестиції – це спосіб покращити і «Епіцентр», і Intersport шляхом об’єднання зусиль для залучення клієнтів, консолідації закупівель, зниження витрат і ризиків логістики, вважає Качмарек. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні