Категорія
Новини
Дата

Ердоган заявив, що Путін став відкритішим до переговорів із Зеленським

Російський диктатор Володимир Путін зараз набагато мʼякший і відкритіший до переговорів, ніж раніше. Про це сказав журналістам після поїздки в Азербайджан президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, пише Anadolu.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ердоган вважає, що Путін готовий брати участь у переговорних процесах щодо мирної угоди з Україною. «Путін став набагато мʼякший і більш відкритий до переговорів з цього питання, ніж у минулому», – сказав він.
  • Також, за словами президента Туреччини, під час вчорашніх переговорів із Зеленським він відчув, що «в нього теж немає такого блокування, і що він теж виступає за вирішення цього питання».
  • «Найближчими днями, за підсумками телефонних розмов з Путіним і Зеленським, зрозуміємо, як далеко зможемо просунутися», – заявив Ердоган.

Контекст

У вересні Зеленський заявив, що будь-які перемовини з Росією будуть можливими тільки після повного звільнення нею всіх окупованих територій. Україна відмовляється від переговорів з Путіним і здійснюватиме заходи щодо посилення обороноздатності країни. Відповідне рішення РНБО президент України ввів у дію на початку жовтня. 

З 10 жовтня внаслідок російських ударів 30% українських електростанцій було зруйновано, що призвело до масових відключень електроенергії у всій країні. Зеленський назвав націленість РФ на українську енергетичну та критичну інфраструктуру «іншим видом російських терористичних атак», які знищують простір для переговорів. «Місця для переговорів із путінським режимом не залишилося», – заявив президент Зеленський.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні