Категорія
Новини
Дата

ЄС остаточно схвалив план для Ukraine Facility

1 хв читання

У вівторок, 14 травня, Рада Європейського союзу остаточно затвердила план України, необхідний для реалізації програми Ukraine Facility обсягом €50 млрд, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. Раніше план схвалили посли країн-членів Європейського Союзу.

Ключові факти

  • Загалом цього року в межах програми Україна розраховує залучити €16 млрд, із яких €3 млрд – гранти.
  • Схвалення плану дозволяє повноцінно запустити Ukraine Facility – Україна отримає €1,89 млрд найближчим часом. Решту бюджетної підтримки Україна отримуватиме щоквартально після виконання індикаторів, передбачених у плані України. 
  • За даними Мінфіну, таким чином процедура для запуску прямої бюджетної підтримки в межах першого компоненту Ukraine Facility майже завершена.

Контекст

У лютому Європейський парламент затвердив регламент програми Ukraine Facility. Відповідно до нього, програма підтримки України від ЄС обсягом €50 млрд діятиме з 2024 до 2027 року. 

Фінансування в рамках першої складової програми здійснюватиметься за виконання квартальних індикаторів, визначених у плані для Ukraine Facility. План визначає ключові реформи та напрями для інвестицій. Він також містить систему прозорості, аудиту та контролю, які також будуть посилені в рамках передбачених реформ.

15 квітня Європейська комісія схвалила план для Ukraine Facility та запропонувала Раді ЄС ухвалити документ. 

8 травня посли країн-членів Європейського Союзу підтримали план для Ukraine Facility.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні