Категорія
Новини
Дата

ЄС схвалив військову допомогу Україні на €500 млн – Reuters

Європейський Союз у понеділок схвалив військову допомогу Україні на €500 млн, пише Reuters з посиланням на дипломатичні джерела.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Рішення про сьомий транш військової допомоги ухвалене під час зустрічі 27 міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі після того, як минулого тижня західні країни не змогли домовитися про відправку Україні бойових танків, зазначило агентство.
  • Кошти будуть виділені з Європейського фонду миру, який фінансує постачання зброї з ЄС із початку російської військової агресії проти України. 
  • Міністри також вирішили надати додатково €45 млн на «нелетальне обладнання» для місії з навчання українських військових, розповів один із співрозмовників агентства.

Контекст

20 січня союзники домовилися передати Україні озброєння за підсумками восьмої зустрічі контактної групи з питань оборони України на авіабазі «Рамштайн», а також підтвердили готовність до подальших дій, заявив міністр оборони США Ллойд Остін. Водночас Німеччина поки не прийняла рішення про передачу Україні танків Leopard

Міністр оборони України Олексій Резніков перед «Рамштайном» назвав три пріоритети України на цій зустрічі: протиповітряна оборона; озброєння, яке необхідне ЗСУ для наступу та ефективної деокупації тимчасово захоплених РФ територій України; підтримка системності постачання боєприпасів, а також обслуговування та ремонт пошкодженої техніки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні