Категорія
Новини
Дата

Рішення про передачу Україні танків Leopard 2 на «Рамштайні» не прийнято – міністр оборони Німеччини

Західні міністри оборони й начальники штабів поки не дійшли згоди щодо надання Україні основних бойових танків Leopard 2 на зустрічі у форматі «Рамштайн», заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Проте він вже доручив міністерству підготуватися, якщо таке рішення буде, пише німецьке видання FAZ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Політик зазначив, що «немає одностайної думки» щодо постачання Україні танків Leopard 2. «Потрібно ретельно зважити всі «за» і «проти», – сказав Пісторіус.
  • «Є вагомі аргументи на користь постачання, є вагомі аргументи проти», – сказав міністр оборони Німеччини, додавши, що він поки що не може сказати, яким буде рішення і коли воно буде ухвалене.
  • Водночас він дав зрозуміти, що Німеччина готується до того, щоб бути готовою якнайшвидше поставити танки Leopard 2 у разі ухвалення рішення на користь постачання.
  • Міністр оборони видав наказ про відповідну перевірку в перший же день свого перебування на посаді, щоб визначити, якими є запаси танків у Бундесвері та у промисловості.
  • Зокрема, увага приділяється наявності та кількості, а також сумісності з танками та озброєнням, які інші держави можуть постачати в Україну. «Усе це є підготовкою до дня, який може настати», – сказав Пісторіус. 

Контекст

20 січня на авіабазі США «Рамштайн» у Німеччині проходить зустріч контактної групи з оборони України, в якій беруть участь країни НАТО та інші держави. 

Координаторами зустрічі виступають голова Пентагону Ллойд Остін і міністр оборони України Олексій Резніков. 

Резніков перед «Рамштайном» назвав три пріоритети України на цій зустрічі: протиповітряна оборона; озброєння, яке необхідне ЗСУ для наступу та ефективної деокупації тимчасово захоплених РФ територій України; підтримка системності постачання боєприпасів, а також обслуговування та ремонт пошкодженої техніки. 

Для України настав вирішальний момент у війні з Росією. США із союзниками продовжать підтримувати Київ, заявив у своїй промові Ллойд Остін. Він оголосив про новий пакет військової допомоги США й закликав союзників до ще більшої допомоги Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні