Категорія
Новини
Дата

Рішення про передачу Україні танків Leopard 2 на «Рамштайні» не прийнято – міністр оборони Німеччини

1 хв читання

Західні міністри оборони й начальники штабів поки не дійшли згоди щодо надання Україні основних бойових танків Leopard 2 на зустрічі у форматі «Рамштайн», заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Проте він вже доручив міністерству підготуватися, якщо таке рішення буде, пише німецьке видання FAZ.

Ключові факти

  • Політик зазначив, що «немає одностайної думки» щодо постачання Україні танків Leopard 2. «Потрібно ретельно зважити всі «за» і «проти», – сказав Пісторіус.
  • «Є вагомі аргументи на користь постачання, є вагомі аргументи проти», – сказав міністр оборони Німеччини, додавши, що він поки що не може сказати, яким буде рішення і коли воно буде ухвалене.
  • Водночас він дав зрозуміти, що Німеччина готується до того, щоб бути готовою якнайшвидше поставити танки Leopard 2 у разі ухвалення рішення на користь постачання.
  • Міністр оборони видав наказ про відповідну перевірку в перший же день свого перебування на посаді, щоб визначити, якими є запаси танків у Бундесвері та у промисловості.
  • Зокрема, увага приділяється наявності та кількості, а також сумісності з танками та озброєнням, які інші держави можуть постачати в Україну. «Усе це є підготовкою до дня, який може настати», – сказав Пісторіус. 

Контекст

20 січня на авіабазі США «Рамштайн» у Німеччині проходить зустріч контактної групи з оборони України, в якій беруть участь країни НАТО та інші держави. 

Координаторами зустрічі виступають голова Пентагону Ллойд Остін і міністр оборони України Олексій Резніков. 

Резніков перед «Рамштайном» назвав три пріоритети України на цій зустрічі: протиповітряна оборона; озброєння, яке необхідне ЗСУ для наступу та ефективної деокупації тимчасово захоплених РФ територій України; підтримка системності постачання боєприпасів, а також обслуговування та ремонт пошкодженої техніки. 

Для України настав вирішальний момент у війні з Росією. США із союзниками продовжать підтримувати Київ, заявив у своїй промові Ллойд Остін. Він оголосив про новий пакет військової допомоги США й закликав союзників до ще більшої допомоги Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні