Категорія
Новини
Дата

ЄС виключив пʼять китайських компаній із нового пакету санкцій проти РФ – Bloomberg

Європейський Союз може відмовитися від планів щодо запровадження санкцій проти пʼяти китайських компаній, які в ЄС підозрюють у постачанні до РФ підсанкційних технологій у межах 11-го пакету санкцій. Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з планами Брюсселя.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Ці пʼять компаній виключені зі списку санкцій після запевнень китайських офіційних осіб, зазначає видання. 
  • Водночас ЄС все ще планує запровадити обмеження проти трьох компаній із Гонконгу, уточнило джерело.
  • Очікується, що урядовці ЄС схвалять черговий пакет санкцій проти РФ наступного тижня.
  • Пекін переконував Брюссель відмовитись від ідеї запровадити обмеження проти компаній з Китаю, зазначав раніше Bloomberg. Один із співрозмовників повідомив, що Китай загрожував «відплатою» у разі запровадження санкцій на експорт.
  • Як зазначає видання, дискусії щодо 11-го пакету санкцій ЄС зайшли в глухий кут на кілька тижнів, оскільки країни-члени продовжують торгуватися щодо того, наскільки жорсткими мають бути обмеження.

Контекст

До 11-го пакету санкцій ЄС проти Росії планується включити понад 90 компаній з різних країн, які порушують уже запроваджені обмеження, поставляючи товари до Росії, заявляла голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. За її словами, під санкції підпадуть вісім китайських компаній.

11-й пакет санкцій ЄС передбачатиме обмеження європейських компаній від продажу чутливих товарів сусідам Росії, які намагалися обійти заборону на імпорт. За даними Politico, історично склалося так, що Китай і Туреччина вважаються найбільш значущими економічними лініями Москви, проте дипломати називають держави Центральної Азії, такі як Казахстан і Узбекистан, своїми основними цілями при введенні санкційних обмежень.

Однак дипломати попередили, що реакція проти цих країн буде ризикованою через їхню геостратегічну важливість і потенційну реакцію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні