Категорія
Новини
Дата

ЄС заблокував активи російських олігархів майже на €13 млрд. За два місяці сума подвоїлась

Олігархи та установи з Росії втратили доступ до розкішних яхт, вертольотів, картин, нерухомості та інших активів більш як на €12,5 млрд через санкції Європейського союзу, повідомив офіційний представник Єврокомісії з питань юстиції Крістіан Віганд, пише DW.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Сума заморожених активів російських олігархів майже подвоїлася – з €6,7 млрд у квітні до понад €12,5 млрд, зазначив Віганд. 
  • За його словами, особливо в Німеччині в останні тижні виявили та заблокували багато обʼєктів російських олігархів.

Контекст

Наприкінці травня єврокомісар із питань юстиції Дідьє Рейндерс заявив, що ЄС у рамках санкцій заморозив активи Центробанку РФ на €23 млрд. За словами чиновника, країни ЄС також заморозили фізичні активи росіян, зокрема яхти та вілли, приблизно на €10 млрд. При цьому Рейндерс зазначив, що заморожені в ЄС €23 млрд є «мізерно малою цифрою порівняно зі $100 млрд, замороженими США».

Від початку повномасштабної війни РФ проти України почали лунати заклики до використання заморожених російських активів для відшкодування збитків та відбудови України. Проте наразі для цього немає достатніх правових рамок. Цьому питанню присвячена друга частина запропонованого Єврокомісією пакета: проєкт директиви про конфіскацію активів. Її будуть за звичайною процедурою розглядати Європарламент і Рада ЄС.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні