Категорія
Новини
Дата

Evraz Абрамовича виставив на продаж активи в Північній Америці

Російська металургійна компанія Evraz, найбільшим акціонером якої є Роман Абрамович, почала збирати заявки від потенційних покупців на північноамериканські активи, йдеться про дивізіон Evraz North America. Про це повідомляє Evraz.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Реалізація цих активів дозволить розкрити вартість Північноамериканського дивізіону як незалежної компанії», – йдеться в повідомленні.
  • Процес збору заявок відбувається відповідно до генеральної ліцензії, виданої Управлінням із застосування фінансових санкцій Великої Британії (OFSI). 
  • Продаж активів вимагатиме узгодження з органами влади, які контролюють дотримання санкцій, включаючи OFSI.
  • У Evraz зазначили, що не надаватимуть додаткову інформацію про розвиток цього процесу до його завершення.

Контекст

Evraz North America є виробником сталевої продукції для залізничного, енергетичного, промислового та будівельного ринків у Північній Америці. Сукупні потужності підприємств дивізіону з виплавки стали становлять 2,3 млн т, потужності з випуску готової продукції – 3,5 млн т. 

До Північноамериканського дивізіону входять два електросталеплавильних виробництва, чотири підприємства з випуску сталевого прокату та вісім трубних заводів, ломозаготівельна мережа з 17 підприємств.

У 2021 року виручка ENA склала $2,4 млрд, скоригований показник EBITDA – $320 млн.

10 березня Велика Британія запровадила санкції проти Абрамовича, власника футбольного клубу «Челсі», заморозивши його активи та заборонивши йому поїздку до Великої Британії. У Evraz заявили, що Абрамович, який володіє 28,64% акцій, не має ефективного контролю над компанією. Він вважає, що вона не перебуває під санкціями. Згодом виплату за облігаціями російської компанії Evraz було заблоковано.

У травні Абрамович, щодо якого Брюссель ввів персональні санкції, подав позови до Ради Європи в Європейський суд загальної юрисдикції.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні