Категорія
Новини
Дата

ЄС застерігає Meta від порушення антимонопольного законодавства

Антимонопольний наглядовий орган ЄС повідомив материнську компанію Facebook Meta, що вона, ймовірно, порушує антимонопольне законодавство ЄС, спотворюючи конкуренцію на ринках онлайн-реклами та зловживаючи своїм домінантним становищем, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Комісія не погоджується з тим, що Meta повʼязує свою службу онлайн-реклами Facebook Marketplace зі своєю особистою соціальною мережею Facebook.
  • «Комісія також стурбована тим, що Meta навʼязує несправедливі торгові умови конкурентам Facebook Marketplace у своїх інтересах», – йдеться в повідомленні комісії. 
  • У комісії додали, що в разі виявлення порушення Meta може загрожувати штраф у розмірі до 10% від річного світового обороту компанії.
  • Глава європейського відділу конкуренції Meta Тім Лемб заявив, що претензії комісії «безпідставні» і що компанія продовжуватиме працювати з регулюючими органами, щоб показати, що вона «підтримує конкуренцію», пише FT.

Контекст

Нещодавно турецький антимонопольний орган оштрафував Meta Platforms Inc., материнську компанію Facebook, на 346,7 млн лір ($18,6 млн) за порушення закону про конкуренцію. У 2021 році антимонопольний орган розпочав розслідування щодо WhatsApp, а потім – Facebook Inc. після того, як додаток для обміну повідомленнями оновив свої умови обслуговування, заявивши, що він залишає за своїм власником Facebook Inc. та її дочірніми компаніями право збирати дані користувача, зокрема номери телефонів і місце перебування.

Наприкінці листопада регулятор конфіденційності даних Ірландії наклав штраф у розмірі €265 млн на соціальну мережу Facebook, пише Reuters. Йдеться про розслідування щодо витоку персональних даних у 2018–2019 роках.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні