Категорія
Новини
Дата

Хакери атакували нафтові термінали у Європі. Постраждали порти Німеччини, Бельгії та Нідерландів

Нафтові термінали в портах Бельгії, Німеччини та Нідерландів постраждали від масштабної кібератаки, пише Euronews. Певний час їх робота була паралізована. Атаку могли організувати за допомогою вірусу-вимагача.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 2 лютого про хакерську атаку повідомили у бельгійських Антверпені та Генті, а до того – у голландському Роттердамі та німецькому Гамбурзі. Від кібератаки постраждав порт Гамбурга та не менше шести нафтових терміналів у портах Бельгії та Нідерландів. У результаті деякий час їх робота була паралізована.
  • Збитки оцінюються як «незначні», але деяким компаніям довелося оголосити форс-мажор. При цьому атаки сталися на тлі нового зростання цін на енергоносії.
  • У Бельгії та Німеччині розпочали розслідування за фактом кібератак проти європейської портової інфраструктури.
  • Атаку могли організувати за допомогою вірусу-вимагача BlackCat, повідомила німецька Handelsblatt. Зловмисники шифрують або блокують компʼютерні системи постраждалих з метою отримання викупу за відновлення доступу, сказав AFP профільний нафтовий брокер у Роттердамі.

Контекст

З початку пандемії коронавірусу світовий рівень кіберзлочинності зріс на 600%. Люди масово переходили на віддалену роботу, стаючи жертвами кіберзлочинців. Хакери отримували доступ одночасно і до особистого компʼютера, і компанії працівника.

Атаки хакерів стають все більш витонченими та частими. У звіті Fortinet 2021 Global Threat Landscape Report йдеться про 10-кратне зростання кількості програм-вимагачів за останній рік.

Протягом 2021 хакери активно використовували вразливості рішень компанії Microsoft. А найбільш вразливими системами в 2021 стали Google Chrome, Microsoft Office, Microsoft Exchange Server, Microsoft Server Message block, Windows 10 і Windows Server 2008.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні