Категорія
Новини
Дата

Європарламент на рік скасував мито на товари з України

Європейський парламент проголосував за скасування імпортних мит ЄС на весь український експорт на один рік. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «За» проголосували 515 депутатів, «проти» – 32 й 11 утрималися.
  • У Європарламенті наголосили, що голосування є відповіддю на наслідки війни Росії проти України, яка обмежує можливості країни для торгівлі.
  • Запропоновані заходи повністю скасують ввізне мито на промислову продукцію, ввізне мито на фрукти та овочі, а також антидемпінгове мито та захисні заходи щодо імпорту сталі терміном на один рік.
  • Після публікації рішення в Офіційному журналі ЄС воно набуде чинності наступного дня.

Контекст

Велика Британія вже оголосила про скасування мит на всі товари з України. Раніше про можливість скасування мит ЄС повідомили джерела Bloomberg. Для українського бізнесу це відкриває додаткові можливості, а продукція стає більш конкурентоспроможною на європейському ринку, зазначав премʼєрміністр Денис Шмигаль. 

ЄС є найбільшим торговельним партнером України, на якого припадало понад 40% товарообігу за підсумками 2019 року. Загальний обсяг торгівлі між ЄС та Україною досяг €43,3 млрд у 2019 році, при цьому експорт до ЄС становив €19,1 млрд. Основні статті українського експорту – залізо, сталь, аграрна продукція.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні