Європарламент схвалив перші у світі комплексні правила для криптоактивів /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Європарламент схвалив перші у світі комплексні правила для криптоактивів

Shutterstock

У четвер, 20 квітня, Європейський парламент більшістю голосів підтримав перше зведення правил Європейського Союзу щодо регулювання ринків криптоактивів, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Парламент проголосував 517 голосами «за» та 38 «проти» затвердження перших у світі всеосяжних правил щодо випуску й торгівлі криптоактивами, такими як біткоїн.
  • «Цей регламент дає конкурентну перевагу ЄС, – сказав Стефан Бергер, депутат, який проводив правила через парламент. – Європейська індустрія криптоактивів має чітке регулювання, якого немає в таких країнах, як США».
  • Держави ЄС вже схвалили правила, які будуть введені в дію з середини 2024 року, згідно з якими фірми, які випускають і торгують криптоактивами, повинні мати ліцензію національного регулювального органу, що дає їм дозвіл для обслуговування клієнтів у блоці з 27 країн-членів.
  • «Я сподіваюся, що наші правила можуть стати взірцем для інших країн», – заявила глава фінансових служб ЄС Мейрід МакГіннес під час обговорення правил.
  • Парламент також підтримав нові правила відстеження передачі криптоактивів, таких як біткоїни та токени.
  • Він застосовує міжнародне правило, що вже використовується у традиційних фінансових транзакціях, а це означає, що інформація про джерело й отримувача криптоактиву повинна супроводжуватись та зберігатися на обох сторонах переказу, щоб допомогти у боротьбі з відмиванням грошей.

Контекст

У грудні 2022 року стало відомо, що країни «Великої двадцятки» прагнуть досягти політичного консенсусу щодо криптоактивів для поліпшення глобального регулювання, заявив федеральний секретар із економічних питань Індії Аджай Сет, пише Reuters. Наслідки криптоактивів для економіки, грошово-кредитної політики та банківського сектора мають бути вивчені, щоб сформувати цей консенсус, сказав Сет.

Дискусії почалися після краху криптовалютної біржі FTX, що призвело до закликів до кращого контролю за криптовалютними ринками.

Глобальний Базельський комітет банківських регуляторів із основних фінансових центрів світу встановив крайній термін на січень 2025 року для виконання вимог до капіталу для банківських операцій із криптоактивами, такими як стейблкоїни та біткоїни

У лютому Міжнародний валютний фонд виклав план дій із девʼяти пунктів про те, як країни мають поводитися з криптовалютними активами, йдеться у пресрелізі. Першим пунктом є заклик не надавати криптовалютам, таким як біткоїн, статус законного платіжного засобу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні