Категорія
Новини
Дата

ФБР провело обшуки у резиденції Дональда Трампа у Флориді

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що ФБР провело обшуки у його резиденції Мар-а-Лаго у Флориді. Під час обшуків агенти ФБР зламали сейф, йдеться у заяві Трампа у його соцмережі Truth Social.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Настали темні часи для нашої нації. Мій гарний будинок, Мар-а-Лаго в Палм-Біч, Флорида, зараз перебуває в облозі, його зайняла велика група агентів ФБР», – йдеться у заяві.
  • Трамп назвав дії правоохоронних органів незаконними та звинуватив «вкрай лівих демократів» у намаганнях перешкодити йому балотуватися на пост президента у 2024 році.
  • У ФБР не коментують ситуацію з обшуками в будинку колишнього президента. Обшуки відбулися у той час, як Мінюст активізував розслідування спроб Трампа залишитися на своїй посаді після поразки на виборах 2020 року. 
  • За даними The New York Times, розслідування може стосуватися документів, які Трамп забрав із собою з Білого дому, коли залишав резиденцію. За словами джерела, у коробках було багато сторінок секретних документів.

Контекст

Дональд Трамп багато місяців відкладав повернення 15 коробок з матеріалами за запитом чиновників з Національного архіву. Він зробив це лише тоді, коли виникла загроза вжиття заходів щодо їх повернення. 

У лютому Національний архів підтвердив, що вилучив із маєтку Трампа Мар-а-Лаго 15 коробок із документами. Серед них була офіційна кореспонденція Трампа з правителем Північної Кореї Кім Чен Ином, а також лист, залишений в Овальному кабінеті попередником Трампа Бараком Обамою.

Повернення коробок із документами викликало питання про дотримання Трампом Закону про президентські записи. Національний архів тоді зажадав, щоб Мінюст розпочав розслідування дій експрезидента.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні