Категорія
Новини
Дата

Ferrexpo призупинила виробництво через проблеми з електропостачанням

Гірничорудна компанія Ferrexpo тимчасово зупинила виробництво на своїх підприємствах у Полтавській області через пошкодження державної електроенергетичної інфраструктури після російських обстрілів 10 жовтня, пише «Інтерфакс-Україна».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Інженери оцінюють шкоду, завдану інфраструктурі, та визначають період простою виробництва, повідомили в групі Костянтина Жеваго.
  • «Обмежене електропостачання доступне на підприємствах групи, яким надається пріоритет для критично важливого обладнання, необхідного для основних послуг та місцевих громад», – зазначає компанія.
  • Ferrexpo наголошує, що наразі має достатній обсяг своєї продукції, яка перебуває або в дорозі, або на складах, для задоволення очікуваних обсягів продажу.
  • «Ми працюємо над тим, щоб забезпечити постачання електроенергії в критичних зонах, і на наших обʼєктах, і в місцевих громадах, щоб гарантувати безпеку наших співробітників і членів громади», – зазначив CEO Ferrexpo Джим Норт.

Контекст

Ferrexpo належить 100% акцій Полтавського ГЗК, 100% Єристівського ГЗК та 99,9% Біланівського ГЗК.

Компанія в липні-вересні 2022 року виробила 839 000 т котунів, що на 68% менше, ніж за аналогічний період 2021 року. Це спричинене вторгненням Росії в Україну та повʼязаними з цим логістичними обмеженнями, що потребують скорочення виробництва.

Загалом за девʼять місяців цього року виробництво котунів становило 5,6 млн т, що на 31% менше, ніж за аналогічний період минулого року, проте виробництво котунів прямого відновлення збільшилося на 7% – до 353 000 т.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні