Категорія
Новини
Дата

Ferrexpo відклала оприлюднення фінзвіту через судові процеси в Україні

Гірнича компанія Ferrexpo відклала оприлюднення фінансового звіту за 2023 рік через можливі судові процеси в Україні. Про це йдеться у повідомленні пресслужби компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Після обговорення ситуації з аудиторами та з огляду на можливі судові процеси в Україні щодо Полтавського ГЗК Ferrexpo вирішила, що їй необхідно більше часу для підтвердження фінансових результатів за рік, сказано у повідомленні.
  • Компанія обіцяє зробити подальші оголошення щодо оприлюднення фінансових результатів за рік, якщо в цьому буде необхідність.
  • Ferrexpo зазначила, що заплановане на 12 березня засідання Господарського суду Полтавської області щодо розгляду заяви від ТОВ «ВКО «Кисень» було перенесено. Нова дата судового засідання невідома. 
  • «Компанія продовжує вивчати варіанти погашення боргу Полтавського ГЗК перед ТОВ «ВКО «Кисень» та робить зусилля для погодження продовження термінів платежу», – йдеться у заяві.

Контекст

Госпсуд Полтавської області 26 лютого прийняв заяву компанії «Кисень» про відкриття справи щодо банкрутства Полтавського ГЗК, який входить до групи Ferrexpo. Підготовче засідання суду мало відбутися 12 березня.

У звіті Ferrexpo за перше півріччя 2023-го «Кисень», вірогідно, є серед повʼязаних компаній. Група заборгувала компанії Kislorod LLC $156 000. Кінцевий бенефіціар «Кисню», за даними YouControl, Едуард Шелаєв. Він також зазначений власником футбольного клубу «Ворскла».

Президент «Ворскли» – Костянтин Жеваго. Йому належить 49,5% Ferrexpo, акції якої котируються на Лондонській біржі. Головний актив компанії – Полтавський ГЗК, який володіє найбільшими запасами залізняку в Європі.

Чому процедура банкрутства Полтавського ГЗК може тривати роками, читайте у матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні