Категорія
Новини
Дата

Фінансова група HSBC зупинить грошові перекази до РФ та Білорусі для корпоративних клієнтів

Група HSBC у жовтні зупинить грошові перекази до РФ та Білорусі для своїх корпоративних клієнтів. Про це пише Nikkei Asia з посиланням на внутрішні документи однієї з «дочок» компанії та представника HSBC.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • З 27 жовтня HSBC припиняє обробляти комерційні платежі через «складнішу ситуацію з регулюванням», йдеться у листі, яке надіслав своїм корпоративним клієнтам один із банків групи – Hang Seng Bank у Гонконгу. 
  • Таке рішення було ухвалено, щоб «мінімізувати операційну діяльність з Росією та Білоруссю, навіть якщо така діяльність дозволена застосовними законами та правилами».
  • Зараз корпоративні клієнти HSBC у Гонконгу можуть проводити фінансові операції з партнерами у РФ, попри санкції Великої Британії та ЄС проти Росії.
  • HSBC підтвердила, що планує зупинити комерційні платежі до РФ та Білорусі. «Хоча HSBC зробив багато кроків для дотримання нормативних вимог регуляторів, на практиці це стає все складніше через чинні глобальні обмеження», – пояснив виданню представник HSBC.

Контекст

Як зазначає видання, перед прийняттям рішення HSBC відбулася зустріч представників Казначейства США та фінансової галузі Гонконгу. За даними Nikkei Asia, американські чиновники просили посилити перевірку фінансових транзакцій, повʼязаних з експортом до Росії високотехнологічних товарів американського виробництва, які підпадають під санкції.

У Росії працює «дочка» HSBC – «Експобанк». Група вела переговори про її продаж. Сторони навіть повідомляли, що відповідну угоду було укладено ще в липні минулого року, проте її так і не було завершено через заборону урядом РФ. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні