Категорія
Новини
Дата

Fintech Farm Дмитра Дубілета вийшов зі своїм необанком на ринок Киргизстану

1 хв читання

Заснований українцями серійний виробник необанків Fintech Farm вийшов на ринок Киргистану із продуктом Simbank. Плани запуску співзасновник стартапу Микола Безкровний анонсував у травні 2024-го.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Simbank працює на базі киргизстанського банку Doscredobank. Клієнтам доступний додаток та отримання стандартних банківських послуг, зокрема відкриття кредитної карти з лімітом у 200 000 сом (близько $2375 за поточним курсом).
  • Киргизстанський аналог monobank не має відділень, карту можна замовити онлайн та забрати у відділенні Doscredobank або замовити безкоштовну доставку.
  • Перша версія застосунку для клієнтів у Киргизстані стала доступна в AppStore 23 серпня. Зараз він перебуває у beta-тестуванні, триває реєстрація перших клієнтів, зазначають розробники на сторінках Simbank в AppStore та Google Play.
  • Fintech Farm розвиває ще три необанки: Leobank у Азербайджані, Liobank у Вʼєтнамі, а також проєкт на стадії запуску в Індії.

Контекст

Про плани розширення Fintech Farm до Киргистану, Індії та, ймовірно, Марокко Forbes стало відомо в травні. Тоді компанія оголосила про розширення раунду інвестицій, який пройшов роком раніше, досягши сукупно $32 млн.

Навесні 2023-го раунд на $22 млн очолила лондонська венчурна фірма Nordstar, лід-інвестором у цьогорічному додатковому раунді на $10 млн став Bank of Georgia, акції якого котуються на Лондонській фондовій біржі. Залучення минулого року підвищило оцінку Fintech Farm до понад $100 млн.

Компанія планувала запуститися з MVP у Індії до кінця літа 2024-го, розповідав Forbes у травні співзасновник Fintech Farm Безкровний. На той момент компанія інвестувала в індійську експансію щонайменше $5 млн. Раніше була невдала спроба запуску необанку в Нігерії, під брендом Fibo.

Співзасновниками Fintech Farm є екстопменеджер ПриватБанку та співзасновник monobank Дмитро Дубілет, колишній очільник напряму M&A у fintech-секторі у лондонському KPMG Микола Безкровний та екскерівник Центру електронного бізнесу ПриватБанку Олександр Вітязь.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд