Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Випробування Азією. Fintech Farm Дмитра Дубілета знайшов нового інвестора й має великі плани на Індію, Киргизстан та, ймовірно, Марокко. Як справи у одного з найбільших українських фінтеків

6 хв читання

Засновники Fintech Farm /Колаж Анна Наконечна

Засновники Fintech Farm Микола Безкровний, Дмитро Дубілет та Олександр Вітязь. Фото Колаж Анна Наконечна

Серійний виробник необанків Fintech Farm Дмитра Дубілета та партнерів за час існування отримав $45 млн інвестицій та оцінку більш як у $150 млн. Наразі компанія готується до ключового випробування – протягом року Fintech Farm планує масштабувати бізнес у В'єтнамі та запустити новий проєкт у Індії. У близьких планах – Киргизстан, у більш далеких – Марокко. Як українці планують змагатися на ринках з авдиторією у сотні мільйонів людей?

Fintech Farm – український розробник «необанків з коробки» – залучив чергове фінансування й нарощує експансію на один із найбільших ринків світу після фальстарту в Африці. На кінець 2023-го компанія Дмитра Дубілета, Олександра Вітязя й Миколи Безкровного, яка розвиває мобільні банківські застосунки у Азербайджані та Вʼєтнамі, мала $35 млн залучених інвестицій та оцінку $100–150 млн.

З того час показники зросли. Минулого тижня компанія оголосила про розширення на $10 млн найбільшого в своїй історії раунду інвестицій: рік тому Fintech Farm залучила $22 млн від групи інвесторів на чолі з лондонським фондом Nordstar. Зараз до британців й українського Flyer One Ventures, котрий інвестував у компанію ще на початку 2022-го, доєднався грузинський Bank of Georgia. «Це стратег, на відміну від попередніх раундів, де були інвестиційні фонди», – каже Безкровний.

Що це змінює? Нові інвестиції допоможуть українській технокомпанії запуститися на одному з найбільших ринків світу – Індії. Партнерство з грузинським банком, який торгується на Лондонській біржі, – можливість швидше виходити на нові ринки, пояснює Безкровний.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні