Категорія
Новини
Дата

Фонд u.ventures вклався в Competera. З початку року стартап отримав понад $3 млн інвестицій

Фонд u.ventures з головним офісом у Києві став інвестором українського стартапу Competera, який розробляє інтелектуальну платформу оптимізації цін для ритейлерів, йдеться в повідомленні останнього. Сума угоди не розголошується. У січні Competera вже закрив початковий раунд вартістю $3 млн.

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, вливання капіталу дасть змогу Competera розширити можливості штучного інтелекту, пропозиції послуг та масштабувати діяльність у всьому світі. 
  • Залучені кошти мають розширити можливості стартапу щодо підтримки роздрібних клієнтів.
  • Інвестиційний директор Horizon Capital та u.ventures Богдан Свиридов заявив, що фонд є єдиним інвестором цього раунду seed+. 
  • Сума угоди не розголошується. «Перший чек u.ventures на seed стадії зазвичай від $300 000 до $500 000. В follow-on раундах можемо суттєво збільшувати нашу сумарну інвестицію», – каже Свиридов.
  • Попереднє фінансування Competera залучила на початку року. Стартап повідомив про отримання стартового капіталу у $3 млн.

Контекст

Компанію Competera засновано у 2014 році. Вона спеціалізується на ключовій для торгівлі ніші – автоматично контролює ціни. 

Засновник u.ventures – регіональний фонд Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) з капіталом $285 млн. У WNISEF понад 29 років досвіду інвестування в українські та молдовські компанії з швидкими темпами зростання. WNISEF заснував u.ventures у 2017-му, щоб інвестувати до $1 млн у технологічні стартапи на ранніх стадіях (від pre-seed до раунду А). 

За два роки великої війни u.ventures вклав $4 млн у вісім українських стартапів. Майже стільки ж – шість нових компаній – додалося до портфелю за три місяці 2024 року, повідомив раніше Свиридов. Більше стартапів на ранніх стадіях залучають більше грошей, заявляв він й обережно припускав, що екосистема взяла курс на зростання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні