Стартап OBRIO, Nebula, Genesis,  Володимир Многолєтній, гороскоп, астрологія, Олександр Федоров /Володимир Герасимов для Forbes Ukraine
Категорія
Інновації
Дата

Плацебо від тривожності. Український додаток Nebula з гороскопами завантажили понад 30 млн користувачів AppStore. Як заробляє незвичайний бізнес із екосистеми Genesis

Правильне передбачення. Відсутність віри у гороскопи не завадила Олександру Федорову створити лідера серед астрологічних застосунків Фото Володимир Герасимов для Forbes Ukraine

Стартап OBRIO з українського холдингу Genesis навчився продавати гороскопи і консультації з астрологами на десятки мільйонів доларів. Як команда з київського Подолу побудувала багатомільйонний бізнес на гороскопах і астрологічних передбаченнях

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Потенційний учасник списку Forbes, співзасновник і СЕО найбільшого в Україні продуктового IT‐холдингу Genesis Володимир Многолєтній, 40 – постійний користувач астрологічного сервісу Nebula. 

В однойменному застосунку й на сайті – щоденні гороскопи, перевірка сумісності за знаком зодіаку та онлайн-консультації астрологів. Многолєтній, на відміну від десятків мільйонів користувачів, відкриває щоранку Nebula не заради гороскопів, а щоб тримати руку на пульсі свого бізнесу.

«Я користуюся всіма застосунками, з якими працює Genesis», – каже він. Nebula – флагманський продукт компанії OBRIO, яка розвивається в екосистемі Genesis.

У 2023-му Nebula – лідер у ніші астрологічних застосунків AppStore. СEO OBRIO Олександр Федоров, 30, запустив цей стартап пʼять років тому. На січень 2024-го у застосунку Nebula – понад 30 млн завантажень, ще 15 млн людей скористалися сервісом на сайті. Кількість користувачів на місяць – 4,3 млн. Монетизація через підписку, платні консультації астрологів і рекламу.

Forbes вдалося ознайомитися з внутрішньою статистикою AppStore щодо показників Nebula – ці дані свідчать, що дохід компанії може бути близько $50 млн. Федоров не коментує цю цифру, але каже, що за минулий рік виторг компанії зріс у 2,5 раза.

Як створити додаток із гороскопами

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні