Категорія
Новини
Дата

ФОПи можуть доєднатися до «клубу білого бізнесу», який передбачає податкові пільги

1 хв читання

Дві категорії ФОПів можуть стати учасниками так званого клубу білого бізнесу. Про це йдеться у фінальній версії документа, яку проаналізував Forbes

Учасники «клубу» отримуватимуть різні преференції від податкової. Зокрема, мораторій на документальні пеевірки та скорочення термінів для камеральних перевірок, а також індивідуальні податкові консультації та послуги комплаєнс-менеджера.

Деталі

  • ФОПам на загальній системі оподаткування, щоб долучитися до «клубу», потрібно виконати три вимоги. Перша – обсяг сплати податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) має бути не меншим, ніж середнє навантаження по галузі за останній рік. Друга – податок на додану вартість (ПДВ) також має бути не меншим, ніж середнє навантаження по галузі за рік. Третя – зарплата на підприємстві повинна бути вищою за середню по галузі.
  • Для ФОПів на спрощеній системі оподаткування (ССО) третьої групи також необхідно сплачувати податки та заробітну плату працівникам вище, ніж середні по галузі. Додаткова умова – обсяг доходу має перевищувати 5 млн грн на рік.

Контекст 

Верховна Рада 18 червня ухвалила у другому читанні законопроєкт №11084 про особливості податкового адміністрування під час воєнного стану – так званий клуб білого бізнесу. Бізнес, який до нього потрапить, зможе отримувати податкові пільги.

Також між першим та другим читаннями до документа внесли норму про бронювання співробітників від мобілізації

Реєстр «білого бізнесу» з’явиться на сайті податкової лише через три місяці після набуття чинності закону. Стільки відведено на підготовку нормативно-правових актів Кабміну та податковій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні