Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада підтримала правку про економічне бронювання членів «клубу білого бізнесу» – Гетманцев

1 хв читання

Верховна Рада підтримала правку до закону про так званий «клуб білого бізнесу», який рекомендує запровадити економічне бронювання для підприємців, що входять до цього списку. Про це Forbes розповів голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Деталі 

  • 18 червня Верховна Рада ухвалила в цілому №11084 щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану – так званий закон про «клуб білого бізнесу», який передбачає низку переваг.
  • Серед інших, за словами Гетманцева, депутати підтримали його правку. Вона рекомендує Кабміну внести зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних і запровадити автоматичне бронювання платникам податків, включених до «клубу білого бізнесу». Частка заброньованих – до 25% військовозобов’язаних працівників. 
  • Це ще не означає запровадження бронювання, адже це рекомендація, уточнив Гетманцев. «Ми дали уряду пас і очікуємо на відповідь», – зазначив депутат. 
  • Економічне бронювання членів «клубу білого бізнесу» не є альтернативою економічному бронюванню загалом, це додаткова опція, а не основна, наголосив Гетманцев. На сьогодні в парламенті є три законопроєкти щодо економічного бронювання, і ця правка не впливає на них. 

Контекст 

Фінансовий комітет Верховної Ради підтримував створення так званого «клубу білого бізнесу», мотивуючи це необхідністю полегшити взаємодію з податковою сумлінним платникам податків. До другого читання в документі з’явилась правка щодо можливості економічного бронювання підприємств з цього переліку. 

Саме питання економічного бронювання обговорюється в Україні вже не перший місяць. Існує низка концепцій, до чого воно має бути прив’язано, як-от: рівня зарплати чи додаткових платежів у бюджет. Але поки що конкретних рішень ані парламент, ані уряд не ухвалили. 

Після зустрічі президента Зеленського та головкома Сирського в Офісі президента поставили на паузу роботу над ідеєю бронювати співробітників за рівнем сплачених податків. Втім, невдовзі уряд має оновити правила бронювання, які діють зараз. Чи є шанси в економічного бронювання та яких саме змін чекати бізнесу, читайте в матеріалі Forbes

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні