Категорія
Новини
Дата

Forbes оновив рейтинг найуспішніших венчурних інвесторів світу

Американський Forbes опублікував двадцятий щорічний рейтинг найуспішніших венчурних інвесторів світу – Midas. На першому місці опинився партнер фонду Sequoia, який інвестував у сервіси Airbnb і DoorDash.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Уперше очолив рейтинг партнер Sequoia і колишній виконавчий директор Zappos Альфред Лін. Він піднявся на 31 позицію завдяки інвестиціям у сервіс оренди Airbnb і сервіс доставки їжі DoorDash, які в останні місяці провели IPO.
  • Друге місце зайняв Ніл Шень – керуючий партнер Sequoia China. Потрапити до списку йому допомогли інвестиції в ByteDance – власника соціальної мережі TikTok.
  • На третій позиції опинився керуючий партнер GGV Capital Ханс Тунг. Він зробив інвестицію у застосунок для шопінгу Wish.
  • Четверту сходинку посів партнер-засновник фонду 5Y Capital Ричард Лю, який потрапив до першої десятки рейтингу другий рік поспіль. Знаковою угодою для нього стала інвестиція в Xiaomi.
  • На п’ятому місці – керуючий партнер фірми венчурного капіталу Sutter Hill Ventures Майк Спайзер. До списку він потрапив завдяки інвестиції у хмарний сервіс Snowflake, де Спайзер займав пост гендиректора-засновника з 2012-го по 2014 рік. Йому належать 2% акцій Snowflake.

Важливі цифри

Загалом у рейтингу найуспішніших венчурних інвесторів світу 100 людей. Цього року в списку 23 новачки і 10 осіб, які повернулися до списку. Також до рейтингу потрапило 12 жінок, тоді як торік їх було 11.

Контекст

У перші три місяці 2021 року глобальні венчурні інвестиції досягли $125 млрд. Це на 50% більше в порівнянні з попереднім кварталом і на 94% перевищує показники аналогічного періоду 2020-го. На seed-раундах у венчурні угоди за перші три місяці 2021-го інвестовано $4,1 млрд.

Також у першому кварталі 2021 року спостерігався сплеск фінансування на ранніх етапах – $35,5 млрд, що на 45% більше в порівнянні з попереднім кварталом і на 63% в річному численні. Фінансування на пізніх стадіях у першому кварталі 2021-го виросло найбільше – на 56% за квартал і більш ніж удвічі, на 122%, за рік.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні