Категорія
Новини
Дата

Франція надала гарантію на €100 млн за кредитами ЄБРР для «Укрзалізниці» і «Нафтогазу»

Франція надає гарантію загальним обсягом майже €100 млн для підтримки кредитів ЄБРР для «Укрзалізниці» (УЗ) і «Нафтогазу», йдеться у пресрелізі ЄБРР.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Франція надає гарантію обсягом €49,4 млн для підтримки кредиту ЄБРР у розмірі €150 млн для УЗ. Це допоможе профінансувати витрати для забезпечення стабільних вантажних і пасажирських перевезень в охопленій війною країні, зазначається у повідомленні. Гарантія від Франції доповнює гарантію для УЗ від ЄС через Європейський фонд сталого розвитку (EFSD), пояснили в ЄБРР.
  • Паралельно Франція надає гарантію в розмірі €50 млн для підтримки кредиту ЄБРР у розмірі €300 млн НАК «Нафтогаз України». Фінансування допоможе «Нафтогазу» закуповувати газ та гарантувати постачання українським споживачам, а також виробляти електроенергію взимку та надалі, зазначили в ЄБРР.

Контекст

У жовтні під час візиту до Києва президентка ЄБРР Рено-Бассо сказала президенту Володимиру Зеленському, що ЄБРР виділить до €3 млрд протягом 2022–2023 років для підтримки бізнесу в Україні та функціонування її економіки.

У листопаді повідомлялося, що ЄБРР допоможе Україні отримати кредити для ключових галузей від сільського господарства до фармацевтики. Банк планує запустити інструменти розподілу ризиків для банків Credit Agricole Ukraine, ProCredit Bank, OTP Bank Ukraine та лізингової компанії OTP Leasing, щоб покрити половину ризику у розмірі €200 млн ($206,34 млн) у вигляді нового фінансування.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні