Категорія
Новини
Дата

Франція підтримує нафтогазове ембарго для РФ, блокує його інша країна – Макрон

Франція підтримує повне нафтове та газове ембарго для РФ, заявив президент країни Емманюель Макрон в інтерв’ю телеканалу France 5. За його словами, країна не залежить від постачань російського газу.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Макрон заперечив, що саме через президентські вибори у Франції було відкладено питання енергетичних санкцій проти РФ.
  • Європейці мають припинити купувати нафту та газ у РФ, щоб послабити здатність Москви продовжувати війну в Україні, сказав Макрон. Франція не залежить від постачань російського газу, а тому блокуванням ембарго займається інша країна, зазначив французький президент. Проте він визнав, що загалом Європа залежить від російського газу.
  • Франція намагається переконати європейських партнерів у необхідності запровадити заборону на постачання російської нафти, сказав французький міністр економіки та фінансів Бруно Ле Мер. «Потрібно заборонити імпорт російської нафти. Саме до цього ми готуємося, я цього не приховую», – заявив Ле Мер в ефірі радіостанції Europe 1.

Контекст

ЄС працює над поетапною відмовою від російської нафти, писала раніше The New York Times. Таке рішення дасть час Німеччині й іншим країнам домовитися з альтернативними постачальниками. Також джерела видання заявляли, що питання заборони на постачання нафти з РФ не винесуть на обговорення ЄС до проведення другого туру президентських виборів у Франції, наміченого на 24 квітня.

У разі повного ембарго на російські енергоносії РФ втратить понад $130 млрд доходів на рік. Заборона на імпорт вугілля матиме найменший вплив серед усіх енергоносіїв. Ціна питання – $3,5 млрд на рік. Це менше, ніж оціночна вартість техніки, яку РФ втратила тільки за перші два тижні боїв з українською армією.

7 квітня Європейський парламент закликав Раду ЄС запровадити додаткові санкції проти РФ за її війну проти України. Серед заходів – повне ембарго на енергоносії з РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні