Категорія
Новини
Дата

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell інвесткомпанії NJJ – Шелемба

Підсанкційний мільярдер Михайло Фрідман не отримає жодного цента від угоди з продажу оператора мобільного звʼязку lifecell інвесткомпанії NJJ французького мільярдера Ксавʼє Ньєля, повідомив «Інтерфакс-Україна» CEO «Датагруп-Volia» Михайло Шелемба. Така пряма заборона міститься в транзакційних документах, укладених між Turkcell і французьким інвестором.

Ключові факти

  • «Жодного цента від продажу активів Turkcell в Україні не буде передано підсанкційним особам або підконтрольним їм компаніям у результаті угоди з NJJ», – пояснив Шелемба.
  • Він додав, що усі сторони цієї угоди – і покупці, і продавці – юридично зобовʼязані суворо дотримуватися міжнародного та українського законодавства, зокрема чинних санкцій Ради національної безпеки і оборони.
  • За словами Шелемби, найімовірніше, кошти від продажу активів в Україні буде спрямовано на фінансування капітальних витрат на основному ринку Turkcell у Туреччині, зокрема, на погашення боргових зобовʼязань. 
  • Згідно з оприлюдненою 20 березня інформацією, Turkcell планує інвестувати майже $800 млн протягом 2024 року в розширення мережі та інфраструктури в Туреччині. Основна сума зобовʼязань із відсотками з обслуговування короткострокового боргу Turkcell у 2024–2025 роках становить $1,8 млрд.

Контекст

8 квітня інвесткомпанія NJJ Holding французького мільярдера Ксав’є Ньєля оголосила про плани злиття третього за кількістю абонентів оператора lifecell та провайдера домашнього інтернету «Датагруп-Volia».

Заявку на придбання lifecell та ще двох українських активів турецької Turkcell Антимонопольний комітет (АМКУ) розглядає понад три місяці.

Потенційно придбання lifecell буде одним із найбільших M&A в Україні за останнє десятиріччя. Ньєль готовий заплатити за українські активи $525 млн. Також у березні АМКУ дозволив Ньєлю придбати «Датагруп-Volia». Сума угоди може бути $120 млн, писав раніше Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні