Категорія
Новини
Дата

Футбольний клуб «Челсі» повідомив про багатомільйонні збитки через санкції проти Абрамовича

Збитки англійського футбольного клубу «Челсі» за підсумками сезону 2021/22 сягнули £121,3 млн ($148,5 млн), йдеться у заяві клубу. У «Челсі» пояснили їх санкціями британського уряду проти колишнього власника клубу Романа Абрамовича.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Санкції проти Абрамовича призвели до непередбачених операційних витрат та втраченого прибутку, йдеться у заяві. Попри це оборот клубу зріс до £481,3 млн з £434,9 млн, а комерційний виторг – до £177,1 млн.
  • «Челсі» заявив, що клуб дотримується фінансових правил УЄФА та премʼєр-ліги, а вплив санкцій на його фінансові результати відчуватиметься і «в наступні роки».
  • Водночас «Челсі» за останні два трансферні вікна витратив понад £500 млн на нових гравців.

Контекст

З 2003 року «Челсі» належав російському мільярдерові Роману Абрамовичу. Він купив клуб за $187 млн. 

У березні Велика Британія запровадила персональні санкції проти Абрамовича, реагуючи на вторгення РФ в Україну. Після цього «Челсі» зіткнувся з низкою обмежень – продаж квитків, замовлення на заходи та контракти з гравцями тощо. Обмеження діяли до 30 травня, коли консорціум на чолі з американським бізнесменом Тоддом Боелі купив клуб за £4,25 млрд ($5,2 млрд).

Наприкінці січня повідомлялося, що британський уряд розглядає можливість передати Україні €2,6 млрд, отриманих від продажу «Челсі».

«Челсі» перебуває на 10-й сходинці в турнірній таблиці англійської Премʼєр-ліги.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні