Категорія
Новини
Дата

Роман Абрамович продає «Челсі» американському мільярдеру Тодду Белі. Угода близька до закриття – Bloomberg 

Футбольний клуб «Челсі» близький до підписання угоди про продаж із консорціумом інвесторів на чолі з американським мільярдером Тоддом Белі. Як повідомляє Bloomberg, офіційно про це можуть оголосити уже в пʼятницю.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зазначається, що відповідна угода стане першим кроком для отримання контролю над ФК. Продаж також мають схвалити уряд Великої Британії та англійська Прем’єр-ліга.
  • До консорціуму входять інвестиційна компанія Clearlake Capital, швейцарський бізнесмен Хансьорг Віс і Марк Вольтер. Белі та Волтер є співвласниками бейсбольної команди «Лос-Анджелес Доджерс».
  • Суму угоди не розголошують, але очікується, що вона перевершить рекордну ціну, за якою у 2005 році було куплено «Манчестер Юнайтед» – понад £700 млн.

Контекст

Із 2003 року власником «Челсі» був російський мільярдер Роман Абрамович. На початку березня він оголосив про намір продати клуб. Як писав раніше Reuters, Абрамович передав контрольовану ним компанію з інвестиціями в десятки мільйонів доларів директору англійського футбольного клубу «Челсі» Юджину Тененбауму в день вторгнення Росії в Україну.

Велика Британія та ЄС запровадили санкції, такі як заморожування активів щодо Абрамовича та сотень російських фізичних та юридичних осіб, націлених на людей, звинувачених у підтримці президента Росії Володимира Путіна. Абрамович заперечує тісні звʼязки із Путіним.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні