Категорія
Новини
Дата

Велика Британія передасть Україні €2,6 млрд від продажу «Челсі» Абрамовича – The Telegraph

1 хв читання

Уряд Великої Британії близький до того, щоб передати €2,6 млрд Україні. Йдеться про кошти від продажу футбольного клубу «Челсі», яким раніше володів російський мільярдер Роман Абрамович, пише The Telegraph.

Ключові факти

  • Після тривалих перевірок уряд Великої Британії готовий виплатити ці гроші з спеціального санкційного рахунку. Для здійснення траншу потрібне схвалення ЄС.
  • Чиновники перебувають на завершальному етапі оформлення документів. Цей транш може стати однією з найбільших благодійних пожертв на потреби України, зазначає видання.

Контекст

З 2003 року «Челсі» належав російському мільярдеру Роману Абрамовичу. Він купив клуб за $187 млн. У березні 2022 року Абрамович виставив команду на продаж – до того, як потрапив під персональні британські санкції, введені у відповідь на вторгнення РФ в Україну.

Абрамович обіцяв спрямувати гроші до фонду, який буде створено на користь постраждалих в Україні. Проте британський уряд мав сумніви у щирості мільярдера й вимагав юридичних гарантій того, що Абрамович не зможе заробити на продажі клубу.

7 травня «Челсі» оголосив, що про купівлю клубу з Абрамовичем домовилася група інвесторів на чолі з американським мільярдером Тоддом Боелі. 

25 травня правління англійської Премʼєр-ліги та британський уряд схвалили продаж «Челсі». Консорціум інвесторів готовий заплатити за «Челсі» $5,2 млрд. Це рекордна ціна для професійної спортивної команди. Попередній рекорд зафіксований у 2019 році, коли Джо Цай заплатив близько $3,3 млрд за Brooklyn Nets і права на управління Barclays Center.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні