Категорія
Новини
Дата

Газового ембарго не буде в наступному пакеті санкцій ЄС проти РФ – канцлер Австрії

Газового ембарго в рамках наступного пакета санкцій ЄС проти Росії не буде, заявив у канцлер Австрії Карл Негаммер, пише «Європейська правда». За його словами, ЄС не буде обговорювати це питання.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Вчора було чітко зрозуміло, і сьогодні я знову скажу: газове ембарго не буде темою. Олаф Шольц (канцлер Німеччини) також чітко заявив про це», – сказав Негаммер журналістам.
  • Російську нафту набагато простіше компенсувати, наголосив він. «Газ – це зовсім інше, тому газове ембарго не буде питанням в наступному пакеті санкцій», – додав канцлер Австрії.
  • Водночас глава Євроради Шарль Мішель запевнив, що глави держав і урядів ЄС віддані виконанню своїх зобов’язань, взятих на саміті у Версалі в березні, щодо припинення десятиліть залежності від російської енергії.
  • Лідери підійдуть до наступного раунду санкцій по-іншому, щоб не зайти у глухий кут, сказав голова уряду Нідерландів Марк Рютте.

Контекст

Після першого дня саміту, на якому лідери ЄС погодили нафтове ембарго з винятками постачання через трубопроводи, чиновники та дипломати заявили, що припинити закупівлю ЄС російського природного газу буде ще складніше. 

Будучи одним із найбільших виробників «зеленої» енергії, Австрія все ще покладається на газ, який займає чверть потреб країни. Російський імпорт становить 80% поставок газу в країну.

У балансі ЄС російський газ займає 40%, а економіка Німеччини – одна з найбільш залежних від російських енергоносіїв.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні