Категорія
Новини
Дата

Гендиректора Peloton пропонують звільнити. Інвестфонд Blackwells Capital лобіює зміни у компанії, – WSJ

1 хв читання

Фонд Blackwells Capital наполягає на звільненні гендиректора виробника велотренажерів Peloton та розгляді радою директорів продажу активу, пише WSJ. Фонд, який раніше інвестував у Peloton, вважає, що компанія показує слабкі результати.

Ключові факти

  • Blackwells Capital LLC, який володіє часткою менше 5% у Peloton, переконує раду директорів звільнити гендиректора та засновника Джона Фоулі та продати компанію, повідомляє видання.
  • Peloton показує результати слабші, ніж до пандемії, вважає Blackwells Capital. Співрозмовники WSJ стверджують, що інвесткомпанія звинувачує у цьому Фоулі.
  • Peloton може стати привабливою для більших технологічних чи фітнес-орієнтованих компаній, вважають у Blackwells Capital.
  • Для того, щоб прискорити зміни в компанії, буде потрібна підтримка з боку інших акціонерів, зазначає видання. Це буде непросто. Фоулі та інші люди, які обіймають ключові посади в компанії, контролюють 80% голосів Peloton.

Контекст

Акції Peloton минулого тижня впали майже на 24% через повідомлення про припинення виробництва тренажерів. З січня акції компанії знизилися на 21,28%, а за рік більш ніж на 80%.

У 2020 році популярність Peloton злетіла завдяки тому, що під час карантину люди купували продукцію компанії, щоби тренуватися вдома. З березня 2020-го до березня 2021-го акції Peloton зросли більш ніж на 300%, що забезпечило Фоулі місце у списку мільярдерів від Forbes у 2021-му з власним статком у $1,5 млрд. Наприкінці 2021 року він цей статус втратив.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні