Категорія
Новини
Дата

У Росії хочуть заблокувати Instagram та Facebook. Генпрокуратура попросила суд визнати Meta екстремістською організацією

Генпрокуратура РФ надіслала до суду заяву про визнання компанії Meta Platforms Inc (Facebook та Instagram) екстремістською організацією, пише Інтерфакс.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Генпрокуратура РФ направила заяву до суду про визнання Meta Platforms Inc. екстремістською організацією та заборону її діяльності на території РФ,заявили у відомстві у пʼятницю.
  • «У звʼязку з наявністю ознак злочинів, передбачених частиною 2 статті 205.2 КК РФ (пропаганда тероризму) та пунктом «а» частини 2 статті 282 КК РФ (порушення ненависті та ворожнечі з загрозою застосування насильства)» Слідчий комітет РФ направив матеріали для вирішення питання про кримінальне переслідування», — йдеться в заяві.

Контекст

Meta Platforms дозволить користувачам Facebook та Instagram у деяких країнах закликати до насильства проти росіян і російських солдатів через вторгнення в Україну, повідомляє Reuters. Компанія тимчасово змінила політику щодо висловлювання ворожнечі і повідомила про все через внутрішні електронні листи. 

Держдума РФ попросила генпрокурора і СК РФ дати оцінку даному рішенню Meta, а РКН зажадав від компанії оперативної відповіді щодо нових правил модерації контенту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні