Категорія
Новини
Дата

Генсек НАТО прибув з неанонсованим візитом до Києва

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув з неанонсованим візитом до Києва. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Видання Kyiv Independent опублікувало у Twitter фото генсека НАТО на Михайлівській площі в центрі Києва під час вшанування пам’яті загиблих українських воїнів.

Контекст

На початку квітня голова МЗС Дмитро Кулеба заявив, що питання надання Україні Плану дій членства в НАТО більше не стоїть на порядку денному. Він наголосив, що Україна подала заявку на вступ до НАТО і на саміті у Вільнюсі 11–12 липня очікує на рішення, які наближають членство України в НАТО.

Водночас президент Володимир Зеленський під час недавнього візиту до Польщі наголосив, що Україна не погоджуватиметься на альтернативні пропозиції, які могли б замінити членство в НАТО. Україна не йтиме на компроміси, які намагаються пропонувати деякі країни, додав він.

Цього тижня Столтенберг закликав посилювати постачання зброї для української армії. Про це він сказав на тлі чуток про нібито виснаження української ППО найближчим часом.

«Ми визнаємо величезну кількість зброї, боєприпасів, матеріалів, які вже передані Україні, але нам потрібно зробити ще більше. Тому що нам потрібно забезпечити, щоб українці перебували в положенні, в якому можуть звільнити і повернути свої території», – заявив Столтенберг.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні