Категорія
Новини
Дата

Річна інфляція у США у грудні досягла 7%. Індекс цін показав максимальне зростання з 1982 року

Інфляція в США за підсумками 2021 прискорилася до 7%, свідчать дані Міністерства праці США. Це максимальний показник із червня 1982 року.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Індекс споживчих цін (ІСЦ) у США зріс на 7% у 2021 році, що стало найбільшим приростом за 12 місяців із червня 1982 року. У грудні ціни зросли на 0,5% порівняно з листопадом.
  • ІСЦ підскочив через зростання цін на житло та уживані автомобілі. Ціни на енергоносії, які були ключовим фактором інфляції протягом більшої частини 2021 року, впали за підсумками грудня. Енергетичний індекс знизився на 0,4% порівняно з показниками листопада, що стало першим місячним зниженням із квітня через падіння цін на бензин, пише Bloomberg.
  • Продовольча інфляція у США зросла на 0,5% у грудні, трохи сповільнившись порівняно з попереднім місяцем через зниження цін на м'ясо.

Контекст

Боротьба з інфляцією буде абсолютним пріоритетом, заявив напередодні голова Федрезерва Джером Пауелл. Фінансовий регулятор має намір продовжити скорочення стимулюючих програм та розпочати підвищення ставки. Довгострокова мета для ФРС – зниження інфляції до 2% та зменшення безробіття до 2%. За підсумками грудня, безробіття в США вперше з початку пандемії впало нижче 4%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні