Категорія
Новини
Дата

Голова Агентства відновлення Мустафа Найєм подав у відставку (оновлено)

1 хв читання

Голова Агентства відновлення та інфраструктурних проєктів Мустафа Найєм вирішив звільнитися з посади, про це він написав у Facebook 10 червня. Серед причин такого рішення він назвав «системні перешкоджання», бюрократію та скорочення зарплат.

З серпня 2021 року Найєм працював у команді вже колишнього віцепремʼєра – міністра з відновлення Олександра Кубракова.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • Найєм повідомив, що рішення прийняв самостійно «через системні перешкоджання, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати свої повноваження».
  • Він додав, що 10 червня написав заяву про звільнення і попрощався з командою агентства та керівниками служб відновлення у регіонах. Найєм зазначив, що виконуватиме свої обов’язки до прийняття рішення урядом про звільнення.
Голова Агентства відновлення Мустафа Найєм подав у відставку (оновлено) /Фото 1

Заява Найєма про звільнення, яка є у розпорядженні Forbes Ukraine

  • За словами Найєма, з листопада минулого року команда агентства почала стикатися з «постійною протидією, спротивом та створенням штучних перешкод».
  • Він зазначив, що відомству повністю скасували бюджет на проєкти з відновлення та утримання доріг. 
  • Агентство почали «кошмарити» бюрократією, коли документи на оплату захисних споруд, фортифікацій або відновлення погоджувалися в уряді місяцями, поверталися декілька разів із зауваженнями, затримувалися по декілька місяців, а деякі не погоджені й досі, наголосив Найєм. 
  • Також з початку року агентству суттєво скоротили заробітну плату – левовій частці працівників було урізано до 68% зарплати, повідомив він.
  • Оновлено. Водночас джерела «Інтерфакс-Україна» в уряді повідомили, що премʼєр-міністр Денис Шмигаль не погодив відрядження Найєма на конференцію з відновлення до Берліну, тому що на 12 червня призначено нараду в Кабінеті Міністрів щодо виконання Агентством відновлення робіт із облаштування інженерно-технічного захисту другого рівня на обʼєктах критичної інфраструктури та енергетики. Там мав бути заслуханий звіт Агентства. «Заяви з боку керівника Агентства – спроба уникнути звіту з важливих сьогодні питань», – повідомило джерело.
  • У коментарі ЕП Найєм заявив, що йому не було відомо про потребу підготовки звіту щодо робіт з облаштування інженерно-технічного захисту. Не було навіть офіційного листа або запрошення на нараду. Він дізнався про це лише у неділю, 9 червня, через секретаря.

Контекст

З серпня 2021 року Найєм працював у команді Мінінфраструктури. Сферою його відповідальності було дорожнє господарство, автомобільні перевезення, безпека на транспорті, розвиток прикордонної інфраструктури та сервісів для водіїв.

У січні 2023 року Кабмін створив на базі Державного агентства інфраструктурних проєктів та Державного агентства автомобільних доріг нову структуру – Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. Тоді Шмигаль заявляв, що нове відомство було створено для оптимізації робочих процесів для планування та реалізації проєктів.

Наприкінці січня минулого року Найєма призначили головою новоствореного Агентства відновлення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні