Категорія
Новини
Дата

Мустафа Найєм очолив новостворене Агентство відновлення та інфраструктурних проєктів

Головою новоствореного Агентства відновлення та інфраструктурних проєктів призначено Мустафу Найєма. Він залишить посаду заступника міністра і очолить «один з найважливіших напрямів роботи», повідомив віцепрем’єр з відновлення України – міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • В Агентстві відновлення продовжиться робота у рамках стратегічного плану повоєнної відбудови, зазначив віцепремʼєр. За його словами, це складний і комплексний процес, який включатиме десятки тисяч обʼєктів для відновлення в усіх галузях.
  • Ключові завдання, які поставлені перед керівником агентства: запустити фактичну роботу з першими обʼєктами відновлення; відпрацювати механізм взаємодії з донорами – урядами країн, міжнародними фінансовими інституціями, неурядовими організаціями; скоординувати запити від регіонів щодо пріоритетних проєктів відновлення.
  • «Ми розуміємо, що одне з головних питань, яке ставить суспільство – прозорість та підзвітність процесів відновлення. Можу сказати, що впродовж найближчих двох місяців у системі агентства має запрацювати Антикорупційний офіс у центрі та регіонах», – заявив Кубраков.
  • Заступником Найєма призначено Євгена Кузькіна, який до останнього часу очолював Державне агентство автомобільних доріг («Укравтодор»).

Контекст

З серпня 2021 року Найєм працював у команді Мінінфраструктури. Сферою його відповідальності було дорожнє господарство, автомобільні перевезення, безпека на транспорті, розвиток прикордонної інфраструктури та сервісів для водіїв.

У січні Кабмін створив на базі Державного агентства інфраструктурних проєктів та Державного агентства автомобільних доріг нову структуру – Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

За словами премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, нове відомство створено для оптимізації робочих процесів для планування та реалізації проєктів.

«Вже зараз ми знаємо джерела надходження 110 млрд грн на відбудову цього року. Водночас ми розраховуємо, що нам удасться акумулювати в шість разів більше коштів, аби уже в 2023-му відновити якнайбільше інфраструктури та житла українців», – зазначив Шмигаль.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні