Категорія
Новини
Дата

Голова «ДТЕК Енерго»: Навіть не розглядаємо категорію «відновленню не підлягає»

1 хв читання

Фото: ДТЕК Бурштинська ТЕС

Фото: ДТЕК Бурштинська ТЕС

Всі зруйновані або пошкоджені обʼєкти «ДТЕК Енерго» будуть відновлені, це все питання часу та наявності потрібного обладнання. Про це повідомив гендиректор «ДТЕК Енерго» Ільдар Салєєв. Раніше голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук заявила, що Бурштинська ТЕС ДТЕК після численних ракетних атак «не підлягає відновленню».

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • «Сьогодні ми навіть не розглядаємо категорію «відновленню не підлягає», – наголосив Салєєв. 
  • За його словами, попри колосальні руйнування, відновлювальні роботи тривають 24/7.
  • «Масштаб руйнувань такий, що на відновлювальні роботи потрібні не місяці, а роки. Це перш за все питання часу та наявності необхідного обладнання. Замовлення на виготовлення обладнання розміщені на виробництвах усіх континентів», – зазначив гендиректор «ДТЕК Енерго».
  • З міркувань безпеки компанія не повідомляє детально про відновлювальні роботи, наголосив він. 
  • РФ атакувала ТЕС «ДТЕК Енерго» понад 180 разів, нагадав Салєєв. Втрачено 90% потужностей. Збитки «ДТЕК Енерго», за попередніми оцінками, сягають $350 млн. Цього року на ремонти ТЕС компанія планує спрямувати 4 млрд грн власних коштів – близько $100 млн. 

Контекст

Бурштинська ТЕС, яка зазнала значних пошкоджень під час російських обстрілів, більше не підлягає відновленню, повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук в ефірі радіо «Західний полюс». Вона зазначила, що руйнування електростанції може призвести до того, що взимку місто Бурштин залишиться без тепла й гарячої води.

22 березня Бурштинська ТЕС постраждала від російського обстрілу. В ДТЕК тоді заявили, що на відновлення знадобиться від шести до 24 місяців.

Бурштинська ТЕС – найбільша електростанція на заході України. До повномасштабного вторгнення РФ потужність станції сягала 1986 МВт. На ТЕС працювало шість енергоблоків по 195 МВт. Основне паливо – вугілля газової групи, резервне – газ і мазут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд