Категорія
Новини
Дата

Голова Пентагону заявив про вирішальний момент для України у війні з Росією

1 хв читання

Для України настав вирішальний момент у війні з Росією. США з союзниками продовжать підтримувати Київ, заявив у своїй промові на зустрічі контактної групи з військової допомоги Україні на базі «Рамштайн» у Німеччині голова Пентагону Ллойд Остін.

Ключові факти

  • «Це вирішальний момент для України та вирішальне десятиліття для всього світу», – сказав він. Західні країни підтримуватимуть Україну «стільки, скільки потрібно», – додав згодом.
  • Остін оголосив про новий пакет військової допомоги США й закликав союзників до ще більшої допомоги Україні. 
  • «Росія перегруповується, набирає війська та намагається переозброїтися. Пані й панове, це переломний момент. Нині не час зупинятися. Потрібно копнути глибше, на нас дивляться українці, на нас дивиться Кремль, на нас дивиться історія», – сказав Остін, звертаючись до країн, які надають військову допомогу Україні.

Контекст

20 січня на авіабазі США «Рамштайн» у Німеччині проходить зустріч контактної групи з оборони України, в якій беруть участь країни НАТО та інші держави. 

Координаторами зустрічі виступають голова Пентагону Ллойд Остін і міністр оборони України Олексій Резніков. Також відомо, що на полях саміту запланована двостороння зустріч Резнікова з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

Резніков перед «Рамштайном» назвав три пріоритети України на цій зустрічі: протиповітряна оборона; озброєння, яке необхідне ЗСУ для наступу та ефективної деокупації тимчасово захоплених РФ територій України; підтримка системності постачання боєприпасів, а також обслуговування та ремонт пошкодженої техніки. 

Напередодні президент США Джо Байден схвалив новий пакет військової допомоги Україні на $2,5 млрд. Він включатиме бронетехніку, засоби протиповітряної оборони, боєприпаси для систем HIMARS і NASAMS та багато іншого озброєння.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні