Категорія
Новини
Дата

Голова Пентагону заявив про вирішальний момент для України у війні з Росією

Для України настав вирішальний момент у війні з Росією. США з союзниками продовжать підтримувати Київ, заявив у своїй промові на зустрічі контактної групи з військової допомоги Україні на базі «Рамштайн» у Німеччині голова Пентагону Ллойд Остін.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • «Це вирішальний момент для України та вирішальне десятиліття для всього світу», – сказав він. Західні країни підтримуватимуть Україну «стільки, скільки потрібно», – додав згодом.
  • Остін оголосив про новий пакет військової допомоги США й закликав союзників до ще більшої допомоги Україні. 
  • «Росія перегруповується, набирає війська та намагається переозброїтися. Пані й панове, це переломний момент. Нині не час зупинятися. Потрібно копнути глибше, на нас дивляться українці, на нас дивиться Кремль, на нас дивиться історія», – сказав Остін, звертаючись до країн, які надають військову допомогу Україні.

Контекст

20 січня на авіабазі США «Рамштайн» у Німеччині проходить зустріч контактної групи з оборони України, в якій беруть участь країни НАТО та інші держави. 

Координаторами зустрічі виступають голова Пентагону Ллойд Остін і міністр оборони України Олексій Резніков. Також відомо, що на полях саміту запланована двостороння зустріч Резнікова з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

Резніков перед «Рамштайном» назвав три пріоритети України на цій зустрічі: протиповітряна оборона; озброєння, яке необхідне ЗСУ для наступу та ефективної деокупації тимчасово захоплених РФ територій України; підтримка системності постачання боєприпасів, а також обслуговування та ремонт пошкодженої техніки. 

Напередодні президент США Джо Байден схвалив новий пакет військової допомоги Україні на $2,5 млрд. Він включатиме бронетехніку, засоби протиповітряної оборони, боєприпаси для систем HIMARS і NASAMS та багато іншого озброєння.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні