Категорія
Новини
Дата

Голову Верховного Суду затримали, підозри ще немає – САП

1 хв читання

Голова Верховного Суду Всеволод Князєв і ще один фігурант корупційної схеми затримані, підозри їм ще не предʼявлені. Про це повідомили на брифінгу 16 травня представники САП. 

Ключові факти

  • Уточнюючи, хто саме із фігурантів затриманий, начальник відділу САП Олександр Омельченко повідомив, що це голова Верховного Суду (Всеволод Князєв, – ред.). За його словами, вживаються заходи щодо перевірки інших осіб та їх причетності до кримінального правопорушення.
  • Керівник САП Олександр Клименко зазначив, що проводяться слідчі дії з суддями і посередниками, які виступали в цій схемі. 
  • «Поки що не повідомлено про підозру жодній особі, але двох осіб уже затримано», – сказав Клименко.

Контекст

Напередодні НАБУ й САП заявили, що викрили масштабну корупцію у Верховному Суді. Повідомлялося про затримання голови Верховного Суду Всеволода Князєва при отриманні хабаря у $3 млн.

Джерела УП та ZN.UA, заявляють, що Князєв нібито отримував гроші від людей, які діяли в інтересах бізнесмена Костянтина Жеваго. Сам бізнесмен вже відкинув свою причетність до корупції у Верховному Суді

Пресслужба Жеваго заявила про «безпідставний звʼязок і явну підтасовку» щодо паралелей у цій справі з рішенням Великої палати Верховного Суду від 19 квітня 2023 року про визнання законності придбання компанією Ferrexpo в 2002 році пакета акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату (ПГЗК). 

За словами Жеваго, Велика палата ВС прийняла свою квітневу ухвалу не в його інтересах, а «в інтересах великої, публічної компанії з поважними акціонерами, яка торгується на основному майданчику Лондонської фондової біржі».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні