Категорія
Новини
Дата

Google і Nvidia Express стурбовані угодою Microsoft з придбання Activision за $69 млрд. Раніше проти виступила Sony Group

Google та Nvidia Corp., що входять до складу Alphabet Inc., висловили Федеральній торговій комісії США (FTC) стурбованість із приводу придбання Microsoft Corp. розробника відеоігор Activision Blizzard Inc. за $69 млрд, що, за словами джерел, лише додало олії у вогонь після позову уряду щодо угоди, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Таким чином компанії приєдналися до Sony Group Corp., у грудні Федеральна торгова комісія подала до суду щодо угоди Microsoft та Activision, щоб заблокувати її. 
  • Комісія стверджувала, що угода перешкоджатиме конкуренції в індустрії відеоігор, і призначила внутрішній судовий розгляд на серпень. Будь-яка компанія може бути викликана для надання свідчень у рамках судового процесу FTC.
  • Google та Nvidia надали інформацію, що підтверджує ключове твердження FTC про те, що Microsoft може отримати несправедливу перевагу на ринку хмарних послуг, підписки та мобільних ігор, за словами джерел. 
  • У своїх коментарях FTC Nvidia наголосила на необхідності рівного та відкритого доступу до ігор, але, за словами одного з джерел, безпосередньо не заперечувала проти придбання.

Контекст

Microsoft вперше оголосила про угоду з Activision майже рік тому, прагнучи додати ігри, такі як Call of Duty та World of Warcraft, до бізнесу, який уже включає консоль Xbox, франшизу Halo та програмне забезпечення для створення світу Minecraft. Але регулятори побоюються, що Microsoft може утруднити для конкуруючих платформ безперешкодний доступ до найпопулярніших ігор Activision.

Nvidia та Google є основними гравцями галузі. Nvidia лідирує на ринку відеокарт, які цінують геймери, та керує потоковим сервісом під назвою GeForce Now. Google конкурує з Microsoft у сфері хмарних обчислень. Мобільна операційна система Android від Google також відіграє центральну роль у тому, як мільйони людей грають у відеоігри. Sony, чия консоль PlayStation конкурує з Xbox від Microsoft, раніше заявляла, що вважає угоду з Activision антиконкурентною.

Microsoft повідомляла, що відкрита для вирішення проблем щодо угоди. Вона уклала 10-річну угоду про перенесення Call of Duty від Activision на ігрові платформи Nintendo Co. та погодилася випускати майбутні версії гри на платформі Steam від Valve Corp. одночасно з їхнім дебютом на Xbox.

На свій захист Microsoft також заявила, що регулювальні органи надають надто великого значення побоюванням, висловленим Sony. Крім публічного засудження угоди, Sony заявила в документах, поданих до регулювальних органів Бразилії та Великої Британії, що угода завдасть шкоди конкуренції й надасть Microsoft непереборну перевагу в індустрії хмарних ігор. У своїх документах Microsoft заявила, що побоювання Sony «корисливі» і перебільшують важливість Activision. 

У грудні FTC вирішила подати до суду, щоб заблокувати угоду, після того, як антимонопольний орган заявив, що вона унеможливить конкуренцію консолям Xbox та бізнесу хмарних ігор. Регулятори ЄС та Великої Британії також перевіряють угоду. 21 грудня Управління захисту конкуренції та ринків Сполученого Королівства повідомило, що три чверті відгуків, отриманих ним від користувачів, свідчать про підтримку угоди.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні