Категорія
Новини
Дата

Google виплатить $391,5 млн за приховане відстеження місцезнаходження користувачів

Техногігант Google погодив виплату $391 млн для врегулювання позову 40 штатів через порушення конфіденційності користувачів, пише Financial Times. Позивачі звинувачували компанію у зборі даних про розташування користувачів навіть після їх відмови.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У Google заявили, що кілька років тому компанія відмовилася від практик, про які йдеться.
  • Угода щодо мирного врегулювання позову передбачає, що у 2023 році компанія зробить більш прозорим надання інформації про відстеження розташування. Зокрема, користувачів проінформують, як відключити відстеження та видалити зібрані дані.
  • У дописі в блозі компанія також виклала низку останніх змін, які, за її словами, дали користувачам більше контролю над даними про місцезнаходження.

Контекст

Представники штатів, які подали позови до суду, стверджували, що Google продовжує відстежувати місцезнаходження користувачів за допомогою даних, отриманих під час використання ними пошукового сервісу, застосунку Google Карти, Wi-Fi та Bluetooth.Звинувачення стосуються періоду з 2014 до 2020 року. Врегулювання стало найбільшою угодою штатів США щодо конфіденційності в інтернеті.

У 2021 році генпрокурори з 36 штатів США і округу Колумбія подали на Google антимонопольний позов. Вони стверджують, що компанія зловживає своєю владою над розробниками застосунків на Android через свій магазин Play Store, стягуючи 30% комісії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні