Категорія
Новини
Дата

Держдума РФ опублікувала проєкт про визнання «ДНР» та «ЛНР». Документ внесений депутатами путінської партії

1 хв читання

До Держдуми Росії внесено проєкт звернення нижньої палати парламенту до президента країни-агресора Володимира Путіна щодо необхідності визнання так званих «ДНР» та «ЛНР», пише Інтерфакс. Проєкт опубліковано в базі даних Держдуми. Документ внесений депутатами від «Єдиної Росії».

Ключові факти

  • «Нова українська влада» не виконала жодного пункту Мінських угод, а жителі «ДНР» та «ЛНР» вісім років «живуть під обстрілами дрібно- та великокаліберної зброї», сказано в тексті проєкту. Тому депутати «вважають обґрунтованим та морально виправданим визнання ДНР та ЛНР».
  • Прийняття документа «започаткує процес міжнародного визнання обох держав», наголошується в документі.
  • Комітет Держдуми РФ у справах СНД підтримав два варіанти рішення про звернення до президента Путіна визнати так звані «ДНР» і «ЛНР», пише російське ТАСС, посилаючись на джерела.

Контекст

15 лютого на раду Держдуми мали винести два проєкти про визнання «ЛНР/ДНР»: перший на адресу президента РФ, другий у МЗС – для прискорення процедури.

У січні депутати від КП РФ у Держдумі зареєстрували проєкт постанови про звернення до президента з проханням офіційно визнати «незалежними державами» «ДНР» та «ЛНР». Тоді в Держдумі назвали цю ініціативу «невчасною та провокаційною», побоюючись західних санкцій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні