Боголюбов програв справу ПриватБанку. Господарський суд визнав націоналізацію банку законною /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Боголюбов програв справу ПриватБанку. Господарський суд визнав націоналізацію банку законною

Shutterstock

Господарський суд міста Києва закрив справу за позовом колишнього акціонера ПриватБанку, бізнесмена Геннадія Боголюбова щодо визнання недійсними договорів купівлі-продажу в межах націоналізації банку в 2016 році, повідомила пресслужба фінустанови. Також суд підтвердив неможливість повернення акцій банку колишнім власникам.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Справа розглядалася з 2020 року, у ній Боголюбов намагався витребувати акції фінустанови у свою власність. 
  • Суд закрив провадження у даній справі, врахувавши практику Великої Палати Верховного Суду у справі Олександра Дубілета та на підставі Закону №590.
  • Зазначається, що у відповідності до приписів цього закону провадження у всіх подібних судових справах підлягає закриттю, якщо колишніми акціонерами ПриватБанку обрано неналежний спосіб захисту своїх інтересів.

Контекст

8 грудня 2016 року НБУ ухвалив рішення про визнання ПриватБанку неплатоспроможним та подальше виведення з ринку за участю держави й звернувся до уряду з пропозицією набути права власності на акції банку. Того ж дня Кабмін ухвалив рішення про входження держави до капіталу ПриватБанку. 

18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва за позовом Ігоря Коломойського визнав протиправним та скасував рішення уряду про виведення неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участю держави. 

15 листопада Шостий апеляційний адміністративний суд закрив провадження у справі про оскарження рішень органів державної влади про виведення ПриватБанку з ринку за участю держави та підтвердив неможливість повернення банку колишнім власникам. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні