Категорія
Новини
Дата

Грант на власну справу. Програми в рамках проєкту «єРобота» розширять

В Україні будуть впроваджувати нові державні грантові програми в рамках проєкту «єРобота». Зокрема, за програмою «Власна справа» цього року планується видати 10 000 мікрогрантів. Про це розповіла перший віцепремʼєр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Минулого року за програмою мікрогрантів «Власна справа» гранти отримали 3300 заявників. Цього року наша ціль – 10 000 грантів, які ми хочемо надати підприємцям для започаткування чи розширення бізнесу», – зазначила Юлія Свириденко. За її словами, гранти надаються за простою процедурою, ключова вимога до отримувачів – створення робочих місць. 
  • Віцепремʼєр розповіла про нові грантові програми для ветеранів, запроваджені з 10 квітня. Відтепер ветерани можуть отримати такі гранти для старту й розвитку власної справи: 250 000 грн – для ветерана за умови створення одного робочого місця; 500 000 грн – для другого з подружжя ветерана за умови створення двох робочих місць; 1 млн грн – для ветерана, зареєстрованого як ФОП (не менше ніж три роки), за умови створення чотирьох робочих місць, мінімум два з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни. 
  • Грантові кошти підприємець може використати на придбання обладнання, сировини, матеріалів, оренду приміщення та транспортних засобів, необхідних для реалізації свого бізнес-проєкту, закупівлю ліцензійного програмного забезпечення.
  • Також держава продовжує надавати бізнесу допомогу, зокрема за програмою пільгового кредитування під 5-7-9%. За словами Свириденко, з початку цього року підприємці отримали понад 6000 доступних кредитів на 21 млрд грн.

Контекст

Урядовий проєкт «єРобота» включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства. Подача заявки на всі напрямки програми здійснюється через портал «Дія».

За даними Мінекономіки, серед підприємців, які вже отримали мікрогранти за урядовою програмою «єРобота» минулого року, майже 30% працюють у сфері оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспорту, 20% – у сфері переробної промисловості, 13% – тимчасового розміщення й організації харчування. Найбільше грантоотримувачів було в Києві, Львові та Рівному.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні