Категорія
Новини
Дата

Group DF вийшла на європейський ринок вуглекислого газу

Компанія «СО2», що входить до азотного бізнесу Group DF Дмитра Фірташа, розпочала поставки вуглекислого газу на європейський ринок. 16 листопада поставлено перші 20 т вуглекислого газу до Італії, йдеться у пресрелізі групи.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Першу партію отримала італійська група компаній JULIA GAS S.R.L. Наступною країною може стати Молдова, з якою наразі ведуться переговори, зазначили в Group DF.
  • «За цими двома напрямками ми бачимо хорошу перспективу подальшого збільшення обсягів», – сказав гендиректор компанії «СО2» Олександр Фролов.
  • За його словами, компанія «СО2» закриватиме потребу європейських споживачів як у технічному вуглекислому газі, так і вуглекислому газі, що використовується виробниками продуктів харчування.
  • Обсяг європейського ринку діоксиду вуглецю оцінюється аналітиками Group DF у $383,6 млн в 2022 році. При цьому очікується зростання в середньому на 7,2% на рік до $772,4 млн до кінця 2032 року.

Контекст

Вуглекислий газ у Європі використовують у різних галузях – від медицини, фармацевтики, систем пожежогасіння, охолодження серверних до вирощування овочів, консервації мʼясних продуктів тощо. Зупинка хімзаводів у ЄС у 2021-22 роках спровокувала дефіцит вуглекислого газу. 

Щоб забезпечити експортні поставки газу для харчової індустрії на ринки ЄС, Черкаський «Азот», на якому виробляється вуглекислий газ, пройшов повний аудит і у жовтні 2022 року отримав сертифікат Food Safety System Certification 22000 (FSSC 22000). Для проходження сертифікації було закуплено найновіше обладнання Carboscan – 300, яке повністю автоматизує процес вимірювання показників вуглекислого газу за 21 параметром. 

Таким чином, Черкаський «Азот» став найбільшим підприємством в Україні, продукція якого відповідає міжнародному стандарту International Society of Beverage Technologists (ISBT) – міжнародної спільноти технологів пивобезалкогольної промисловості.

За 10 місяців 2022 року обсяг ринку рідкого діоксиду вуглецю в Україні знизився на 29% порівняно з 2021 р. (з 72 200 т до 51 400 т). Незважаючи на втрату одного із заводів-виробників СО2, Ostchem залишається одним із найбільших в Україні виробників. Потужність виробництва СО2 – 24 000 т на рік.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні