Категорія
Новини
Дата

Group DF вийшла на європейський ринок вуглекислого газу

1 хв читання

Компанія «СО2», що входить до азотного бізнесу Group DF Дмитра Фірташа, розпочала поставки вуглекислого газу на європейський ринок. 16 листопада поставлено перші 20 т вуглекислого газу до Італії, йдеться у пресрелізі групи.

Ключові факти

  • Першу партію отримала італійська група компаній JULIA GAS S.R.L. Наступною країною може стати Молдова, з якою наразі ведуться переговори, зазначили в Group DF.
  • «За цими двома напрямками ми бачимо хорошу перспективу подальшого збільшення обсягів», – сказав гендиректор компанії «СО2» Олександр Фролов.
  • За його словами, компанія «СО2» закриватиме потребу європейських споживачів як у технічному вуглекислому газі, так і вуглекислому газі, що використовується виробниками продуктів харчування.
  • Обсяг європейського ринку діоксиду вуглецю оцінюється аналітиками Group DF у $383,6 млн в 2022 році. При цьому очікується зростання в середньому на 7,2% на рік до $772,4 млн до кінця 2032 року.

Контекст

Вуглекислий газ у Європі використовують у різних галузях – від медицини, фармацевтики, систем пожежогасіння, охолодження серверних до вирощування овочів, консервації мʼясних продуктів тощо. Зупинка хімзаводів у ЄС у 2021-22 роках спровокувала дефіцит вуглекислого газу. 

Щоб забезпечити експортні поставки газу для харчової індустрії на ринки ЄС, Черкаський «Азот», на якому виробляється вуглекислий газ, пройшов повний аудит і у жовтні 2022 року отримав сертифікат Food Safety System Certification 22000 (FSSC 22000). Для проходження сертифікації було закуплено найновіше обладнання Carboscan – 300, яке повністю автоматизує процес вимірювання показників вуглекислого газу за 21 параметром. 

Таким чином, Черкаський «Азот» став найбільшим підприємством в Україні, продукція якого відповідає міжнародному стандарту International Society of Beverage Technologists (ISBT) – міжнародної спільноти технологів пивобезалкогольної промисловості.

За 10 місяців 2022 року обсяг ринку рідкого діоксиду вуглецю в Україні знизився на 29% порівняно з 2021 р. (з 72 200 т до 51 400 т). Незважаючи на втрату одного із заводів-виробників СО2, Ostchem залишається одним із найбільших в Україні виробників. Потужність виробництва СО2 – 24 000 т на рік.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні