Категорія
Новини
Дата

На відновлення України потрібно $600 млрд. Шмигаль у Вашингтоні закликав членів МВФ пожертвувати 10% своїх резервів

1 хв читання

На післявоєнне відновлення України знадобиться щонайменше $600 млрд, сказав премʼєрміністр Денис Шмигаль на міністерському круглому столі в рамках «Весняних зустрічей» МВФ та Світового банку у Вашингтоні. Премʼєр закликав членів МВФ пожертвувати 10% свої резервних активів, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • У короткостроковій перспективі Україні необхідне фінансування у розмірі $4–5 млрд на місяць. У довгостроковій – країні потрібна стратегія відновлення, аналогічна до плану Маршалла, наголосив Шмигаль.
  • Премʼєр розіслав листи країнам-партнерам із проханням пожертвувати 10% своїх спеціальних прав запозичення (SDR) для фінансової підтримки України, а також закликав країни допомогти з постачанням зброї та посилити санкції проти РФ.
  • Водночас голова Світового банку Девід Малпасс та директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва наголосили на важливості грантових внесків та пільговому фінансуванні для поточних потреб України.

Контекст

Країни G7 та міжнародна спільнота обіцяють Україні додаткову підтримку розміром понад $24 млрд у 2022 році. G7 схвалили відкриття багатостороннього донорського рахунку МВФ для України та заяву ЄС про створення Трастового фонду солідарності з Україною (Solidarity Trust Fund), а також готують пакет підтримки для України від групи Світового банку та «пакет стійкості» від ЄБРР.

Раніше Георгієва заявляла, що Україна звернулася до МВФ за підтримкою в покритті фінансового дефіциту розміром $5 млрд на місяць на найближчі три місяці.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні