ГУР отримало таємні дані вартістю $1,5 млрд про російського виробника БПЛА «Орлан» /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

ГУР отримало таємні дані вартістю $1,5 млрд про російського виробника БПЛА «Орлан»

1 хв читання

Getty Images

Головне управління розвідки Міністерства оборони України отримало 100 гігабайт таємних даних про російське підприємство «Специальный технологический центр» (СТЦ), повідомляє пресслужба ГУР.

Ключові факти

  • За попередніми оцінками, вартість одержаних даних може становити $1,5 млрд.
  • Масив переданої інформації містить документацію на 194 номенклатурні одиниці: креслення, технічні завдання, патенти, програмне забезпечення тощо – йдеться як про наявні, так і про перспективні військові розробки.
  • Російське підприємство СТЦ перебуває під санкціями з 2016 року, на його потужностях виробляють військове обладнання та техніку, що використовується армією РФ у війні проти України.
  • Зокрема на СТЦ виготовляють БПЛА «Орлан» різних модифікацій, цілу низку засобів радіоелектронної боротьби й розвідки, іншу військову продукцію.
  • «Вказаний архів уже використовується з метою зміцнення обороноздатності України та ослаблення держави-агресора», – зазначили у ГУР.

Контекст

8 січня також стало відомо, що українське хакерське обʼєднання KibOrg виклало у мережу повну базу даних клієнтів російського Альфа-Банку. Ідеться про дані приблизно 38 млн фізичних та юридичних осіб. Таблиця містить 115 217 571 запис. База даних має клієнтські записи починаючи з 2004 року.

Хакери нагадали, що торік у співпраці з хакерами NLB отримали персональні дані понад 30 млн клієнтів банку. База даних містить інформацію про ПІБ, дату народження, номер рахунку та телефону клієнта, а також інші дані.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні