ГУР отримало таємні дані вартістю $1,5 млрд про російського виробника БПЛА «Орлан» /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

ГУР отримало таємні дані вартістю $1,5 млрд про російського виробника БПЛА «Орлан»

Getty Images

Головне управління розвідки Міністерства оборони України отримало 100 гігабайт таємних даних про російське підприємство «Специальный технологический центр» (СТЦ), повідомляє пресслужба ГУР.

Ключові факти

  • За попередніми оцінками, вартість одержаних даних може становити $1,5 млрд.
  • Масив переданої інформації містить документацію на 194 номенклатурні одиниці: креслення, технічні завдання, патенти, програмне забезпечення тощо – йдеться як про наявні, так і про перспективні військові розробки.
  • Російське підприємство СТЦ перебуває під санкціями з 2016 року, на його потужностях виробляють військове обладнання та техніку, що використовується армією РФ у війні проти України.
  • Зокрема на СТЦ виготовляють БПЛА «Орлан» різних модифікацій, цілу низку засобів радіоелектронної боротьби й розвідки, іншу військову продукцію.
  • «Вказаний архів уже використовується з метою зміцнення обороноздатності України та ослаблення держави-агресора», – зазначили у ГУР.

Контекст

8 січня також стало відомо, що українське хакерське обʼєднання KibOrg виклало у мережу повну базу даних клієнтів російського Альфа-Банку. Ідеться про дані приблизно 38 млн фізичних та юридичних осіб. Таблиця містить 115 217 571 запис. База даних має клієнтські записи починаючи з 2004 року.

Хакери нагадали, що торік у співпраці з хакерами NLB отримали персональні дані понад 30 млн клієнтів банку. База даних містить інформацію про ПІБ, дату народження, номер рахунку та телефону клієнта, а також інші дані.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні