Категорія
Новини
Дата

Українські хакери виклали у мережу повну базу даних російського Альфа-Банку

Українське хакерське обʼєднання KibOrg виклало у мережу повну базу даних клієнтів російського Альфа-Банку, сказано у повідомленні хакерів. Йдеться про дані приблизно 38 млн фізичних та юридичних осіб.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Хакери нагадали, що минулого року у співпраці з хакерами NLB здобули персональні дані понад 30 млн клієнтів банку. База даних містить інформацію про ПІБ, дату народження, номер рахунку та телефону клієнта, а також інші дані.
  • Таблиця містить 115 217 571 запис, з яких приблизно 38 млн унікальних фізичних та юридичних осіб. База даних має клієнтські записи починаючи з 2004 року.
  • За інформацією видання «Важные истории», у базі даних, яку опублікували хакери, міститься інформація більш як про 24 млн фізичних осіб – клієнтів Альфа-Банку та ще понад 13 млн даних юридичних осіб. 
  • Водночас сам банк раніше заперечував факт злому і називав інформацію фейком, писали росЗМІ.

Контекст

Михайло Фрідман, який народився та виріс у Львові, але заробив мільярдні статки в Росії, та його партнери по «Альфа‑Груп» Петро Авен, Олексій Кузьмичов і Герман Хан перебувають під санкціями Євросоюзу за ймовірні зв’язки з адміністрацією Путіна ще з 28 лютого 2022 року. Бізнесмени оскаржують твердження про ці звʼязки в Європейському суді. Україна наклала санкції на акціонерів «Альфи» восени 2022-го. 11 серпня 2023 року санкції проти Фрідмана та Авена запровадили США.

20 липня НБУ ухвалив рішення про виведення з ринку системно важливого Sense Bank, що належав підсанкційним росіянам Михайлу Фрідману, Петру Авену та партнерам. Нацбанк направив до Кабміну пропозицію націоналізувати банк. 21 липня уряд дозволив Мінфіну стати власником 100% акцій Sense Bank.

5 січня стало відомо, що люксембурзька ABH Holdings S.A., що належить росіянам Фрідману та Авену, подала позов проти України на суму понад $1 млрд через націоналізацію Sense Bank. Холдинг звернувся до Міжнародного центру з вирішення інвестиційних суперечок (ICSID).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні