Гелікоптер MI-2 AM-1 MEDEVAC для ГУР Міноборони /Donate To Evacuate
Категорія
Новини
Дата

Гелікоптери-медеваки для ГУР. Ініціатива студентів KSE зібрала $1,8 млн на чотири MI-2 (відео)

Гелікоптер MI-2 AM-1 MEDEVAC для ГУР Міноборони Фото Donate To Evacuate

Ініціатива Donate To Evacuate, яку організували студенти Київської школи економіки (KSE) за підтримки KSE Foundation та DefDev, зібрала близько $1,8 млн, на які планують купити чотири гелікоптери для Головного управління розвідки Міноборони. Про це Forbes повідомила креативна агенції Angry Agency.

Ключові факти

  • У липні цього року студенти KSE запустили ініціативу Donate To Evacuate, щоб зібрати $1 млн на два гелікоптери-медеваки MI-2 AM-1 для ГУР Міноборони України.
  • Ім’я кожного, хто зробив донат на суму від $100, перетворили на камуфляж та нанесли на гелікоптер у колаборації з відомими українськими каліграфинями – сестрами Лопухіними.
  • Підтримали ініціативу не лише окремі люди, але й бренди. Їхні назви теж стали частиною камуфляжного патерну. Внески ПУМБ, Dragon Capital, «Нової пошти», ОККО, Asters, Biosphere Corporation, Genesis, OTP Bank, umgi, WOG, «Фармаку», EBS, «Перону», Agro Region, OTP Leasing і «Містера Подушки» суттєво пришвидшили закриття збору, заявили його ініціатори.

Контекст

Гелікоптер медичної евакуації (MEDEVAC) – це найшвидший на полі бою транспорт для порятунку життя. Прибуває орієнтовно за 15 хв після запиту й обладнаний усім необхідним для евакуації поранених.

«Перша година після поранення золота. Протягом неї має початися надання кваліфікованої медичної допомоги. Вона вирішує долю 90% життів», – наголосив представник ГУР МО України Андрій Юсов. 

«Першу допомогу на полі бою надають парамедики, але потім багато часу витрачається на евакуацію в тил. Тут від часу залежить виживання, буквально. Ми хочемо це змінити», – зазначила Світлана Денисенко, директорка KSE Foundation. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні